Guest – post SPECIAL – Despre referendum

Autor: Victoria Baltag. Articolul este continuarea guest-ului aparut marti .

Asadar, romanii nu vor merge la vot. Ca, la o adica, daca il demit pe Presedintele Romaniei, cine altcineva mai bun ar putea guverna? Nu avem oameni “mai buni” in politica romaneasca. Toti sunt la fel, “o apa si-un pamant”, asa cum spune Mirel Mirel, preotul parohiei Sf. Ion din Iasi. Si la drept vorbind, Traian Basescu este demis din ordine politice ale opozitiei, nu din “ordinele” poporului. “Basescu este poate cel mai mic rau din totalul politicienilor care ravnesc la scaunul prezidential” ( Enea Dumitru, ziarist). In plus, demiterea Presedintelui Romaniei, pentru a doua oara, nu face decat sa injoseasca si mai mult imaginea tarii noastre in intreaga lume. In loc sa rezolvam problemele patriei, ne pierdem timpul cu alegeri si demiteri. Si acum voi continua cu cateva argumente contra demiterii Presedintelui Basescu selectate de pe blogul www.emilcalinescu.eu : “Basescu este un om carismatic. Are consilieri buni. De fiecare data Basescu a avut campanii bune. Ca la fotbal: au scos rezultatul maxim avand in vedere materialul clientului. USL-ul si Crin au niste consilieri slabuti. Sa nu mai zic de Ponta. Aceiasi consilieri vor lucra pentru Crin dupa alegerea acestuia in functia de presedinte. Nu stiu cat ar fi de dorit … Ca si principiu: am ales un presedinte pentru 5 ani, sa-l lasam 5 ani. OK, nu ne convine ce face. Dar ce democratie e aia in care schimbam presedintele dupa 3 ani? Tineti minte: dupa 3, nu dupa 8 ani! Primul mandat s-a dus, el a fost legitimat de votul din 2009! Unde a incalcat Basescu Constitutia INTRE 2009 SI 2012? A incalcat-o, dar cum?! Presa, asa amenintata si santajata cum e, e mai libera ca-n perioada Nastase. Atunci, in afara de OTV si cateva ziare, toti ii cantau in struna lui Adrian Nastase. Inclusiv actualul basist Horia Alexandrescu, altfel un om inteligent. Prin votul DA legitimam (deci pentru demitere) plagiatul lui Ponta, harababura de la educatie (s-au strofocat atata si tot pe Ecaterina Andronescu au pus-o), situatia de la Externe (un om care n-a avut treaba cu diplomatia a fost instalat ministru) etc. Nici Basescu nu are o imagine favorabila afara (sau nu atat de buna pe cat ne-am dori), dar oricum e mai buna ca imaginea lui Ponta. Avem de ales intre manipularile Basiste (b1, evz) si manipularile USL-iste (gen Antena 3). Nu sunt niciunii cu nimic mai breji decat altii. Antena3 nu este cel mai liber post. Deloc.

Pronostic
Romanii nu se vor prezenta la vot. Referendum-ul va fi judecat a fi neconstitutional de catre Curtea Constitutionala, singura institutie care se poate pronunta referitor la acest aspect. Procentul de 50% +1 dintre alegatorii cu drept de vot inscrisi pe listele electorale permanente reprezinta un procent diferit de cel al alegatorilor din listele ultimului recensamant pana in ianuarie 20012, (adica cel din 2002), conform deciziei Curtii Constitutionale.
In conditiile unui referendum corect, sansele de a-l demite pe Presedintele Basescu urca la un procent de maximum 40%. Asadar, Basescu revine la scaunul Presedintiei Romane pana la incheierea mandatului – cum este si constitutional de altfel. Si sa nu uitam: daca lucrurile vor reveni la normal in tara, imaginea rusinoasa pe care o avem in strainatate nu va fi spalata prea usor. Greselile gramaticale si de vocabular de pe panourile electorale au ajuns la urechile Europei. Si asta nu ar fi prea important , cat este restul…

Comments

comments

4 thoughts on “Guest – post SPECIAL – Despre referendum

  1. O sa scriu acum un articol. Faptul ca ai argumente pentru a vota nu pot intelege. Faptul ca cineva in tara asta militeaza pentru NEPREZENTAREA LA VOT mi se pare ceva anti-democratic. Asta inseamna ca tanarul corporatist X, care nu da 2 bani pe politica, este PDL-ist, desi el nicicum nu este asa. Dintr-un foc, toti acei oameni neinteresati de politica au devenit PDL-isti!

    Revin cu o argumentatie completa in cateva ore .

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !