Guest-post – Sănătatea, integrată în viața cotidiană

Sănătatea este o stare de fapt, a ființei, ce trebuie, în primul rând, conservată, și dacă se poate îmbunătățită mai apoi; în momentul în care ea trebuie recăpătată este puțin cam târziu, pe principiul: este mai bine să previi decât să vindeci, și sincer nu știu câți adoptă această mentalitate.
De asemenea trebuie înțeles că sănătatea nu este ceva aparte, ceva care în modul în care înțeleg unii, nu are legătură directă cu viața, cel puțin nu într-o anumită perioadă. Sănătatea înseamnă viață de o anumită calitate. Caracterul ei nu permite această separație față de viața. Din acest motiv ea trebuie privită cu mult mai multă atenție și trebuie păstrată acolo unde îi este locul, în viața noastră fie ea și urbană.
Într-adevăr, este greu să trăiești sănătos dacă nu ai bani, mai ales într-un oraș poluat, dar nu este imposibil. Una dintre probleme apare atunci când persoanele care au atins un anumit nivel financiar ignoră aspectul sănătății și în goana de a avea mai mult, de fapt pierd mai mult, pierd ceva ce ar trebui să fie neprețuit, pentru ca, mai apoi să-și cheltuiască banii în disperarea justificată de a-și recupera sănătatea. A doua problemă apare prin generarea unui cerc vicios, astfel, copiii care se nasc în familiile ce prezintă prima problemă riscă să nu primească o educație corectă în sensul conservării sănătății și în acest fel, crește numărul indivizilor care vor prezenta din ce în ce mai multe probleme de sănătate . Este vorba de echilibru în tot ceea ce facem, cât, cum și pe unde ne mișcăm, ce mâncam, cum și cât ne odihnim.
Eu unul, sunt adeptul mersului pe bicicletă, prima dragoste nu se uită niciodată, dar nu sunt adeptul mersului pe șoselele unui oraș înțesat de autovehicule, cum este Bucureștiul, zi de zi , deoarece s-ar putea dovedi mai puțin benefic decât se crede incluzând aici și riscurile accidentărilor. De preferat sunt parcurile și pădurile, în general orice zone cu cât mai multă verdeață care să mai filtreze cât de cât aerul. Desigur aceasta nu este singura mea pasiune, sau singura variantă de activitate benefică ,fiind îndrăgostit de natură, orice o implică este binevenit.
În concluzie, trăiți sănătos !
Despre mine vă mai pot spune că am 23 de ani, iar motivația de a scrie acest articol survine din decizia pe care am luat-o de a participa la concursul Menshealth. Urmând link-ul veți găsi o ampla descriere a mea care sper să vă surprindă într-un mod cât mai plăcut.
Nu în ultimul rând, doresc să-i mulțumesc amicului Emil pentru oportunitatea de a posta pe blog-ul său.

Adrian Ștefan Gabor

Comments

comments

One thought on “Guest-post – Sănătatea, integrată în viața cotidiană

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !