Guest Post – sa intelegem SEO

Din punctul meu de vedere intreg procesul de SEO trebuie inteles ca fiind unul pe termen lung, deoarece rezultatele in SERPS se vad dupa cateva luni bune, aici depinde mult si de nisa in care esti si mai exact de numarul concurentilor.

In majoritate niselor traficul organic din motoarele de cautare genereaza cea mai mare rate de conversie la un cost minim.

SEO si marketing-ul prin continut aduc benificii importante si in zona de brand. Cand vorbim de SEO pentru un magazin online sau un blog trebuie sa stim ca aici este foarte important continutul, descrierile, punere a evidenta a paginilor pentru care se doreste o pozitionare buna, utilizarea filtrelor nofollow, utilizarea tag-ului canonical, evitarea continutului duplicat.

Backlink-urile de calitate reprezinta un factor extrem de important pentru buna pozitionare, fapt pentru care trebuie evitate ofertele cu inscrieri in directoare la preturi minime, astfel poti evita si penalizarile noilor algoritmi de la Google, deoarece backlink-urile din directoare nu mai sunt “suportate” de google !

SEO-ul nu este un proces mecanicist. Sigur, sunt diverse tehnici care pot fi aplicate, dar dincolo de cunoasterea si aplicarea corecta a tehnicilor mai e nevoie si de creativitate, de abilitatea de a folosi si integra creativ si nu in ultimul rand lizibil, cuvintele si expresiile cheie.

Nu de putine ori am gasit site-uri cu rezultate minunate in Google, dar care erau imposibil de citit.

Cel mai important lucru pe care il poti face, atunci cand te-ai hotarat sa incepi o campanie SEO pentru magazinul tau online sau pentru blogul tau, este acela de a cere un audit si o strategie care ti se potriveste inainte de a cere un pret, astfel te poti asigura ca cei care se ocupa de aceste servicii pentru tine, chiar inteleg acest fenomen.

Numele meu este Stoian Ciprian, sunt pasionat de comunicare si relatii publice si ma puteti citi pe blogul comunicarepr.ro !

Comments

comments

One thought on “Guest Post – sa intelegem SEO

  1. Pingback: Sinteza guest-posturilor

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !