Guest-post – Runner runner – Joc riscant

Pe scurt de tot: autoarea acestui articol este fosta mea colega Ema Bercaru, care a scris impresiile despre filmul Runner runner – Joc riscant. Enjoy:

Runner Runner – Joc riscant este un film ce graviteaza in jurul mizelor financiare. Scenariul aduce in prim plan experienta in Costa Rica a unui ”bad – boy” nu foarte agresiv, Richie (Justin Timberlake), student la Princeton University, ce intra in lumea pokerului din dorinta de a trai un nou vis american. In momentul in care realizeaza ca a fost inselat de catre site-ul online de poker, in care isi investise toti banii in incercarea de a castiga suficient pentru a-si plati facultatea, Richie pleaca in Costa Rica pentru a-l intalni pe Ivan Block (Ben Affleck), proprietarul site-ului, pentru a-l infrunta. Promisiunile financiare ale lui Ivan Block il fac pe Richie sa se lase angrenat in afacerea acestuia, pentru o perioada, timp in care incepe sa descopere realitatea din spatele meselor online de poker si intelege, cu adevarat, ”afacerea” lui Block.

Curiozitatea lui devine si mai intensa in momentul in care agentul FBI, Shaves, il contacteaza pentru a-i cere sprijinul in incercarea de a-l prinde pe Block, suspect de crima, santaj si dare de mita. Cand Block ii aduce si tatal in Costa Rica (rascumparandu-i datoriile catre alte cazinouri), iar asociata lui Block si iubita lui, Rebecca (Gemma Arterton), ii atrage atentia asupra faptului ca Block intentioneaza sa il faca tap ispasitor pentru toate faradelegile, Richie cauta modalitatea de a-l infunda pe Block, de a scapa de el si de FBI.

In cele 91 de minute, Brad Furman, regizorul filmului Runner Runner – Joc riscant, scoate in evidenta cateva aspecte importante din spatele jocurilor online, in special ale pokerului online, dar si coruptia si mafia din Costa Rica .

Desi se bucura de un subiect promitator, filmul Runner Runner – Joc riscant nu este unul foarte reusit si se inscrie pe aceeasi linie clasica a filmelor americane de acest gen, un alt film (alaturi de In time, Bad Teacher sau Friends with benefits) din care Justin Timberlake ar trebui sa se convinga ca nu i se potriveste cariera de actor.

Pastrand ”regula jocului”, daca ar trebui sa pariez online pe acest film, nu as miza prea mult.

Un singur amendament mai am de facut: Runner Runner – Joc riscant este de azi in cinematografe si este distribuit in Romania de Odeon. Salutari CINEFILE tuturor si multumesc Emei pentru guest-post.

Comments

comments

One thought on “Guest-post – Runner runner – Joc riscant

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !