Guest- post – Reuniuni , reintalniri …

Nu scriu eu prea mult si prea des pe alte bloguri ori pe vreun site al unui prieten. Ideile si opiniile mele sunt expuse intr-un stil un pic diferit fata de ce al amicilor mei. Uneori tin mult prea mult la unele chestii care sunt legate de eticheta. Cam multa vorba insa. Urmeaza argumente pentru reuniuni si intalniri/reintalniri informale.

Am participat la diverse actiuni de voluntariat, am fost in tabere, m-am dus si la o scoala de vara, am fost (foarte putin) prin drumetii montane. Dupa toate acestea, colegii au propus sa ne mai intalnim ulterior, intr-un cadru informal, pentru a face schimb de opinii, pareri, ca sa depanam amintiri si automat sa legam prietenii si sa ne ajutam unii pe altii (asta depinde foarte mult de grup) in diverse probleme.

Unele dintre intalniri pur si simplu sunt obositoare. Aceste sunt de obicei primele, in care unii dintre participanti incearca sa monopolizeze discutia ori sa se laude cu diverse intamplari si fapte care, in opinia lor, le dau un plus de importanta. Daca e un numar prea mare de persoane care vin totul e difuz. Interactiunile de grup, oricat de mult incerci sa eviti formarea de bisericute, scad in intensitate. Nu evit sa merg la astfel de intalniri dar nu simt o mare placere cand imi confirm prezenta. Dupa cum spuneam mai sus, uneori tin prea mult la eticheta insa depinde foarte mult si de grupul care se reuneste.

Am avut benefiici enorme de pe urma unor astfel de raintalniri. Am legat prietenii trainice. Uneori poti primi o idee care sa-ti fie de folos de unde nici nu te astepti (nu asta urmaresc cand particip la reintalniri) ori chiar tu poti fi util cuiva J. Si, in plus, intalnirile cu prieteni pe care nu i-ai vazut de catva timp sunt fascinante. Reiau insa ce spuneam mai sus: totul depinde de grupul in care te afli.

Sunt adeptul reintalnirilor de grup. Lansez si eu initiativa unora, insa foarte rar. Recomand tuturor sa se reintalneasca dar sa incerce sa ramana intr-un cadru normal de distractie si voie buna, fara sa incercam sa iesim in evidenta crezand ca impresionam prin experienta noastra de viata pe care o aducem in discutie. Din punctul meu de vedere, astfel de amanunte nu-si au rostul intr-o discutie. Poate ca totul tinde asteptarile pe care le am de la ceilalti si de la eticheta pe care le-o atribui.

Comments

comments

3 thoughts on “Guest- post – Reuniuni , reintalniri …

  1. Ba da. Rugamintea ar fi daca ai putea sa pastrezi si blogul vechi, si sa-l adaugi si p-asta. Daca nu, asta e, il pui doar p-asta.

    Numele as dori „Emil Calinescu” .

    Eu te-am trecut deja 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !