Guest – post – Recenzii de carti

Ati realizat vreodata recenzii de carti ?

Sau…macar ati citit una? Eu presupun ca toti ati facut lucrul acesta, chiar daca stiti sau nu ce este o recenzie.
Atunci cand vrei sa cumperi ceva de pe internet, de obicei ne ducem si citim parerile celorlalti care au cumparat produsul respectiv, apoi ne formam o idee care poate fi buna, sau mai putin buna in legatura cu ceea ce dorim sa cumparam.

Asta inseamna ca citim recenzii. De data asta, o sa vorbesc putin despre recenzii de carti. Multi dintre noi preferam sa nu le citim. De ce?
Pentru ca o carte nu este un simplu produs. Nu trebuie sa verificam calitatea, in cele mai multe cazuri, deoarece cartile sunt de obicei in perfecta stare. Oricum, ceea ce ne intereseaza pe noi este continutul, nu-i asa? Bun. Si daca nu citim recenziile, nu o facem pentru ca vrem sa descoperim singuri despre ce este vorba, vrem sa descoperim singuri daca au meritat banii nostrii sau nu. Cateodata chiar ne temem de spoilere, in cazul in care o recenzie nu este scrisa corespunzator, dupa criteriile necesare. Dar ce se poate intampla daca gasim un spoiler?

Sa spunem ca nu o sa mai fie la fel in momentul in care citim cartea respectiva. Practic, deja stim ce o sa se intample…
In orice caz, recenziile au si ele o parte foarte importanta, pentru ca niciodata nu o sa le gasim scrise degeaba. O recenzie buna putem gasi, dar pentru asta trebuie sa riscam sa nu cumva sa gasim spoilere. O recenzie buna inseamna povestirea cartii pe scurt, pe foarte scurt si opiniile cat mai multe.

Daca cititorului i-a placut cartea respectiva si de ce i-a placut. Daca nu, trebuie sa justifice. Sa descrie putin si stilul autorului, sa dea o nota favorabila si nu in ultimul rand, sa pastreze suspansul sau chiar sa aiba o nota de convingere pentru care noi ar trebui sa fim extrem de curiosi si sa cumparam cartea respectiva. Nu va faceti griji, exista si recenzii care sa cuprinda tot ce am scris mai sus. Trebuie doar sa mergem unde trebuie. Recenzii de carti le puteti gasi si pe Biblioteca Prafuita, o biblioteca online care va asteapta pe toti.

Tu ce parere ai despre recenziile cartilor?

Scris de echipa Biblioteca Online !

Comments

comments

3 thoughts on “Guest – post – Recenzii de carti

  1. In cazul in care vreau sa cumpar o carte, iar titlul sau autorul nu mi se par cunoscute, bineinteles ca ma informez despre ea. Caut detalii despre continut, sa ma conving daca merita sau nu cumparata.

  2. sunt prea putine carti in lumea asta care merita cumparate, asa ca eu folosesc bibliotecile. si de cumparat o cumpar doar daca s-a meritat.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !