Guest – post – rata de conversie

Numele meu este Stoian Ciprian, autor al blogului comunicarepr  si astazi am sa vorbesc in acest guest post  despre metodele de optimizare a ratei de conversie a unui magazine online.

Una dintre cele mai usoare cai de a castiga credibilitatea in fata unui potential client este de a optimiza ratele de conversie necesare pentru atragerea acestora.  Rata de conversie indica rata abonatilor care au raspuns printr-o actiune la emailurile primite, aceasta rata de conversie este cea mai critica statistica realizata unei pagini web.

Una dintre aceste metode ar fi crearea unei sectiuni care sa vina in sprijinul clientilor fideli ajutandu-i cu informatii in legatura cu anumite servicii sau operatiuni, promptitudinea si importanta acordata fiecarui client in parte creste increderea acestora in serviciile oferite de societate sau de site-ul acesteia.

Insa singura metoda de a maximiza conversia este sa ai un continut cat mai relevant pentru publicul tinta, orice alta metoda poate functiona doar pe termen scurt, dar pe termen lung nu are cum sa functioneze.

De asemenea, fiecare pagina de produs trebuie sa aiba un “call to action”, ceva care sa-l faca pe consumator sa reactioneze, uneori chiar instinctiv, cu un click spre cosul de produs. Distanta de la primul click in site pana la finalizarea unei cumparaturi trebuie sa fie cat mai scurta – in mod rezonabil nu mai mult de 3-4 click-uri, in mod ideal un singur click, pe metode de ‘one click shopping’ tip Amazon, care, din pacate, nu sunt inca disponibile in Romania.

Pe langa ofertele in sine care se regasesc in cadrul magazinului, un factor de influenta esential asupra cresterii ratei conversiei este increderea pe care magazinul resuseste sa o inspire unui client care nu a mai facut achizitii in trecut de la acel magazin.

Cateva aspecte care pot creste rapid increderea unui potential client in magazinul online ar fi:

– Afisarea unui numar de telefon de contact in zonele cu vizbilitate foarte buna ale site-ului (header-ul site-ului, paginile de produs s.a.);

– Oferirirea tuturor informatiilor despre identitatea firmei care opereaza magazinul, despre sediul acesteia, precum si date complete de contact – email, telefon, fax, suport prin servicii de Instant Messaging;

– Afisarea pe site a unor certificari specifice zonei de ecommerce sau comunicarea diferitelor parteneriate si afilieri, menite sa creasca nivelul de incredere

– Prezenta unor informatii clare despre costurile si metodele de transport si despre politica de retururi;

– Existenta unei Politici de Confidentialitate.

Va multumesc pentru ca a-ti citit acest articol si va recomand un articol foarte interesant: “ nevoia de socializare “ !!!

2 thoughts on “Guest – post – rata de conversie

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !