Guest-post – Puteți uita de mine de 1 Aprilie?

Într-una din zile îmi scrie pe facebook Emil, cu binecunoscutul apelativ ”moldoveanco”, dacă nu mă bag din nou la un maraton de guest-posting, de data asta despre 1 Aprilie.

Ar fi fost idee să îi zic că mă bag și să îi trimit un articol în care să scriu mare Păcăleală de 1 Aprilie și atât. E drept că aș fi făcut asta și din lene, să nu scriu prea multe. J Dar, după cum se vede, m-am răzgândit.

Nu știu mare lucru despre 1 Aprilie, origini,obiceiuri, superstiții și alte nebunii din astea dar știu sigur că mă cam enervează. Acum, recunosc, și pentru că sunt cam tâmpițică și dacă vii la mine disperat pe 1 Aprilie că ai pățit ceva, uit că e 1 Aprilie, îmi fac griji, deci da, evident, pe românește pun botul. Și crede-mă, e nasol, și mă apucă nervii și îmi vine să înjurși chiar să-i crăp capul celui care s-a gândit ce funny ar fi să mă păcălească puțin.

Mda, deci sunt în categoria celor naivi de care aș vrea să iutați de 1 Aprilie.

Acum pe bune, dacă auzi o veste din asta: ”Bill Gates a fost asasinat” te mai gândești că e 1 Aprilie? Nu prea, și cam crezi, dar de fapt e doar ”hi, hi, hi păcăleală din 1 Aprilie”. Exemplu acesta de glumă a fost făcut de 1 Aprilie, nu știu anul, pe niște pagini de internet din China și Coreea.

Apoi mai e varianta aia în care nu crezi nimic din ce auzi pe 1 Aprilie. Adică e așa o îndoială continuă și dacă e ceva ce nu îți convine îți zici singur ca prostul ”ei, crecă e păcăleală”.

Am fost și în tabăra cealaltă, a celor care păcălesc. Oarecum amuzant, apoi îmi aduceam aminte de fața mea nedumerită când cineva, așa pentru că e obiceiul, mă păcălea.

Probabil că nu prea sunt așa de comitet că nu mă descurc prea bine cu ziua asta, dar na, nu poți fi bun la toate.

Deci, vă rog, insist, fac și o cauză din aia pe facebook dacă e nevoie, uitați de mine de 1 Aprilie.

De pe 2 Aprilie încolo mă găsiți pe blogul meu otilia-pintilioaie.blogspot.com, în fiecare zi.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !