Guest – post – Oltenesti

Guest post by Daniel Botea

In primul rand salutari blogosferice si oltenesti din Craiova. Daca Emil mi-a facut placerea sa scrie un guest post la mine, am zis sa-i intorc gestul … olteneste 🙂
O fi Banatul fruncea flacara revolutiei din ’89, dar si Craiova este flacara care a aprins fotbalul romanesc.
Mai demult, Universitatea Craiova a fost prima echipa din Romania care a ridicat capul in Europa, ajungand in semifinalele cupei UEFA. Ehehei, atunci se jucau mai multe meciuri ca sa ajungi in semifinale si toate meciurile erau eliminatorii, nu existau grupe de calificare.
Pe vremea aceea echipa nationala era croita pe scheletul Craiovei. Costica Stefanescu era capitan si la Craiova si la nationala. A tot dat Craiova capitani de echipa la nationala: Gica PopescuCristi Chivu … Ce vremuri vere!
Revenind in vremurile noastre, tot Craiova aprinde revolutia fotbalului romanesc. Chiar cu pretul dezafilierii, Craiova este pe cale sa curete fotbalul romanesc de bubele si putregaiul de la varf.
Eu zic ca este o datorie olteneasca de onoare. Daca un oltean ajuns in varful ligii a murdarit destui ani fotbalul romanesc, tot oltenii trebuie sa repare greseala si sa scape fotbalul de profitori si aranjori.

Si ca sa fie treaba completa, Craiova ataca pe toate fronturile. Drept dovada, primarita Craiovei s-a imbracat in tricoul Universitatii si s-a dus la Bucuresti sa se judece la tribunal cu Federatia si cu Liga.

Asta e Craiova! Ca sa readuc in actualitate o veche scandare olteneasca …
Spor(t)!

Comments

comments

One thought on “Guest – post – Oltenesti

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !