Guest-post – Oare vremea ne va pacali pe toti pe 1 Aprilie?

1 Aprilie – Ziua Pacalelii. Toti stiu asta. E ziua aia din an cand nu trebue sa credem pe nimeni pe cuvant, cand stii sigur ca stirile de la TV sunt false, cand poti face misto de cineva si apoi sa ii spui ca l-ai pacalit si el nu se supara, sau ca acum, cand stii ca a venit primavera si uite – e zapada peste tot. Ce teapa a mai dat si vremea asta.

Dar vremea nu ne trage teapa numai noua. Acum era vremea ca natura sa infloreasca, pasarile sa se intoarca la cuiburile lor, ursul sa iasa din barlog…

Ce e important de stiut despe 1 Aprilie nu este faptul ca e Ziua Pacalelii. In aceasta zi mai este sarbatorita si Ziua Pasarilor – o traditie romaneasca ce dateaza din perioada interbelica, fiind reinviata in 1993 la initiativa Societatii Ornitologice Romane.

E o sarbatoare chiar neobisnuita. Prima data cand am auzit de ea trebuia sa fac un reportaj despre ea la radio acum vreo 4 ani. Recunosc si faptul ca am fost surprinsa ca exista ceva mai mult de pacaleala de 1 Aprilie.

Si ca fapt divers, te anunt ca Ziua Pasarilor nu este doar o data in calendar. Societatea Ornitologica Romana sarbatoreste in fiecare an aceat evveniment. Anul acesta, pentru ca 1 Aprilie pica lunea, organizatia a decis sa faca evenimentul duminica. A avut loc la Muzeul Satului.

Ce se intampla mai exact la o astfel de sarbatoare? Pai exista expozitii de fotografii cu pasari, expozitie filatelica, piese de teatru de papusi si workshop de origami pentru cei mici, dar si o vizionare de film si chiar un super concert Tapinarii. Asta a fost anul acesta, dar crede-ma pe cuvant ca fiecare an este sarbatorit intr-un mod inedit si plin de activitati care te apropie de natura.

Ce fac altii de ziua pasarilor? Pai scolile au un program deosebit: elevii construiesc casute pentru pasari si le pun in copaci. Alti pasionati ies in parc si admira natura si pasarile abia sosite din “vacanta, le fotografiaza sau se bucura pur si simplu de primavara.

Tu ce ai face de Ziua Pasarilor?

Cum acest articol va fi fost postat abia pe 1 Aprilie nu-mi ramane decat sa iti spun, draga cititorule, sa nu uiti ca la anul e Ziua Pasarilor din nou si chiar merita sa te bucuri ca a venit primavera si ciripitul pasarilor face parte din peisajul pesfect primavaratic.

Sunt Andreea Vraja, iar blogul meu este www.sandydeea.ro

Comments

comments

One thought on “Guest-post – Oare vremea ne va pacali pe toti pe 1 Aprilie?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !