Guest-post – O zi

Salutare, sunt Monica și, în limita timpului disponibil, scriu pe www.monichis.info .

Mă amuză să știu că avem zile speciale pentru a sărbători momente speciale din viața noastră. Mă-ntreb cât timp va trece oare până vom sărbători Ziua Internațională a Căsătoriei sau a Divorțului? A concubinajului poate? În fine…las aciditatea adultă la o parte și îi permit copilului din mine să ia atitudine în exprimarea mea.

Sunt voci care spun că 1 iunie este o zi în care ne serbăm copii, dar și copii din fiecare. În fiecare dintre noi spiritul copilăriei există, la un nivel mai mare sau mai mic, dar există. Eu, una, încerc să mă bucur de fiecare moment din viața mea cu acea naivitate de copil. Încerc să privesc greutățile și situațiile complicate cu lipsa de experiență și de interes caracteristic unui copil. Gravitatea unei situații sau a unei probleme este influențată de importanța pe care i-o acordăm noi. Un copil de cele mai multe ori nu este capabil să fie rau în mod intenționat, nu este capabil să gândească negativ și este capabil să viseze, să spere și să își imagineze.


Ar fi trebuit să învățăm asta. Noi, adulții, ar trebui să ne amintim să fim copii, fără să fie necesară o zi anume. 🙂

Tu ce crezi? Avem nevoie de o zi specială pentru a ne aminti bucuriile copilăriei? Avem nevoie de o zi specială pentru a visa sau pentru a ne imagina?

One thought on “Guest-post – O zi

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !