Guest-post – Nuntă cu peripeţii

Să te căsătoreşti nu este niciodată ceva uşor de făcut: ai parte de tot felul de pregătiri pentru nuntă, sala de recepţii, invitaţii, preotul, meniul şi, probabil cel mai greu – să faci părinţii tăi să se înţeleagă cu cei ai fetei. Chiar şi aşa, nu totul poate să iasă perfect. Aici intervine filmul „Nuntă cu peripeţii” (în engl.: „The Big Wedding”), despre o nuntă cu probleme greu de închipuit.

„Nuntă cu peripeţii” îi reuneşte pe Robin Williams în rolul preotului, Robert De Niro ca tatăl mirelui, iar Diane Keaton este fosta soţie a lui Don (De Niro). Cei doi foşti soţi au trei copii: Alejandro (Ben Barnes), Lyla (Katherine Heigl) şi Jared (Topher Grace). Aşa cum era de aşteptat, există destulă tensiune între cei cinci… Copiii, mai ales fata, nu prea vorbesc cu tatăl lor, fosta soţie nu l-a mai văzut de zece ani, dar nici el nu pare să facă vreun efort pentru o relaţie solidă. Totuşi, tatăl şi-a găsit dragostea în altă parte: o femeie pe numele Bebe McBride (destul de interesant numele, nu-i aşa?), rol interpretat de Susan Sarandon. Cel mai mult îşi doreşte ca Don s-o ceară de nevastă, după opt ani de relaţie amoroasă, dar el ezită!

În mare, o familie disfuncţională şi… fericită? Singura ocazie care-i uneşte pe toţi este nunta fiului adoptat, Alejandro, cu Myssy (Amada Seyfried), o fată care nu are nimic deosebit, nici ea ca personaj şi nici ca apariţie în film. Tot într-un rol cu destul de puţină importanţă şi expunere pe ecran se regăseşte şi Robin Williams. Obişnuit cu rolul lui de preot din filmul „License to Wed”, din 2007, apariţiile lui în „Nuntă cu peripeţii” sunt considerabil reduse. Personaj episodic, părintele Monighan (Williams) apare de trei ori: la începutul filmului, pe la mijloc şi aproape de final.

Totuşi, acţiunea filmului se concentrează pe relaţiile care au loc între tată şi fiică, soţ şi fosta soţie, soţ şi iubită! Mai este şi problema fiului adoptat, a cărui mamă a venit tocmai din America de Sud să-şi vadă băiatul însurat. Pentru că-i o femeie cu background religios puternic, cu toţii trebuie să propage iluzia că familia este una fericită. Vor reuşi oare să facă asta? Vedeţi numai dacă mergeţi la cinema şi cumpăraţi un bilet la filmul „Nuntă cu peripeţii”.

„Nuntă cu peripeţii” este o comedie savuroasă despre familii disfuncţionale, relaţii eşuate şi o mascaradă care ar trebui să apere sentimentele unei mame. Filmul vă va lipi de scaune aproape o oră şi 30 de minute şi vă va face să râdeţi cu poftă la cât de încâlcite sunt minciunile şi problemele fiecăruia! La final, veţi dori, cel mai probabil, să mai dureze măcar zece minute!

Filmul „O nuntă cu peripeţii” urmează să fie lansat în România vineri, 10 mai 2013 şi este distribuit de către MEDIAPRO DISTRIBUTION, aşa că grăbiţi-vă şi mergeţi la cinema! Vă doresc vizionare plăcută!

*** Dacă vreţi să citiţi şi alte articole despre filme, vă invit la blogul meu: „Radu presents: The Movie-Photo Blog

Comments

comments

One thought on “Guest-post – Nuntă cu peripeţii

  1. Pingback: [MediaPro Distribution] “Nuntă cu peripeţii” | Radu presents: The Movie-Photo Blog

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !