Guest-post – Mon Noel Interdit

Titlul e inspirat din piesa lui Johnny Halliday care-mi rasuna mereu in creieri in preajma Craciunului.

Dupa ziua mea de nastere. Craciunul e cea mai asteptata sarbatoare. Nu-mi place iarna si nici religioasa nu sunt, dar sunt sigura ca daca nu exista Craciun, as fi fost foarte trista. Pentru mine Craciunul nu inseamna neaparat mancare, bautura si intalniri cu familia. Pentru mine, Craciunul inseamna bucurie si cadouri, ganduri spuse din suflet si dorinte pentru noul an.

Cand eram copil, vacantele de iarna mi le petreceam la bunici si in fiecare noapte de 24 decembrie stateam cu nasul lipit de fereastra sa-l astept pe Mos Craciun. Ma credeti ca si acum am acelasi sentiment, desi anul asta nu am gasit nimic sub brad? La bunici Mosul venea cu cadouri modeste, dar o data cu ziua de Craciun cand veneau ai mei la tara sa petrecem impreuna, mi se aduceau cadourile mult dorite. Nu stiu ce s-ar fi intamplat daca Mosul nu ar fi adus cadouri si acasa la Targoviste. Eram un copil lacom. Ii scriam romane, nu scrisori si ii ceream numai cadouri pe care ai mei nu si le permiteau.

Am crescut si am realizat ca Mos Craciun nu-mi facea cadouri in functie de cat de cuminte eram, ci in functie de cata nevoie aveam de cadourile alea. Poate datorita chestiei asteia am ajuns sa apreciez munca celor din jur si sa apreciez valoarea banilor. Ziua de Craciun departe de Facebook (uneori ma bucur teribil ca nu aveam cont de Facebook acum 10 ani) era linistita., calda, plina de bucurie. Bunatati de la bunici, desene animate si muzica buna (am o familie cu super gusturi la muzica). Cele 2 zile de Craciun treceau ca intr-o poveste si abia asteptam ziua mea (5 iulie). Revelionul nu mi-a placut niciodata dar despre asta o sa va povestesc intr-un viitor maraton de blogging de Revelion, da Emil? J

De cand am plecat de langa ai mei (de 3 ani), Craciunul este tot in familie, dar bucuria nu mai e atat de mare. Ma bucur la fel sa-mi revad rudele, ma bucur de caldura si de bunatatile bunicii, dar ceva lipseste. Poate sufletul meu de copil nu mai crede in Mos Craciun si nu se mai lasa impresionat nici de legendele cu nasterea lui Iisus. Sarbatorile de iarna sunt singura perioada a anului in care as vrea sa raman vesnic un copil naiv si sufletist… Oare Mos Craciun poate aduce asta?

Sandra Clipea

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !