Guest post mofturos – Nu mă înţeleg cu vremea!

Bună, Alexandra este numele meu, am un blog micuţ şi, sper eu, simpatic: În grădina mea şi acesta e primul guest post pe blogul lui Emil. Textul de mai jos este legat de vreme şi mofturi.

Aţi observat vreodată cât de mofturoşi putem fi când vine vorba de vreme? Cât de iritaţi suntem de temperatura de afară, oricât de mare sau mică ar fi ea? Nu vorbesc chiar în numele tuturor, căci na, mai sunt şi oameni fericiţi care ignoră termometrele şi-şi văd de activităţile zilnice fără să ţină cont de câte haine tre’ să poarte. Eu zic de „de-alde mine” care vara se plâng de prea multă căldură, iarna se plâng de prea mult ger, primăvara că s-a schimbat temperatura prea brusc şi au răcit, toamna că se termină căldura şi vine frigul.

Da, dragi bloggeri, sunt mofturoasă când vine vorba de vreme. Spre exemplu, când e iarnă, mă îmbrac cât de gros pot, de ajung să merg în mod teleghidat pe stradă, de la straturile de haine de pe mine. Şi oricât de multe pulovere şi perechi de dresuri mi-aş pune, tot mi-e frig. Ţin minte că atunci când eram mică, am avut o mică invenţie pur teoretică: mă gândeam eu că dacă pe mâini îţi pui mănuşi ca să nu-ţi mai îngheţe degetele, ai putea să-ţi pui ceva şi pe nas, ca să nu-ţi mai îngheţe, şi i-am dat denumirea de „năsuşă”. Imaginaţie bogată, dom’le!

Dar frigul nu este singurul motiv pentru care Alexandra se plânge. Nu, nu! Alexandra nu suportă nici canicula (mă întreb cine o suporta-o…). Vara refuz să ies din casă înainte de ora 20.00 şi chiar şi la ora aia, când ies la plimbare, mor de cald şi dau ca nebuna din evantai. Dacă prin nu ştiu ce manevră a universului trebuie să plec la ora prânzului din casă, pentru a rezolva vreo chestiune, parcă-mi cade ceru’-n cap şi sunt bosumflată toată ziua.

Bineînţeles că nici primăvara şi toamna nu rămân necomentate. Primăvara mă bucur de faptul că nasul meu nu mai prinde ţurţuri dar nu-mi convine când temperatura e nehotărâtă şi merg pe stradă ba cu geacă, ba fără, în intervale de 5 minute. Şi toamna, cum spuneam şi la început, nu-mi convine că fix când mă obişnuiam cât de cât cu acea dragă căldură, vine iar frigul: cu ploi, vânt puternic şi alte chestii pe care le auzim la meteo.

Să nu aruncaţi cu roşii în mine, dar încă nu s-a inventat vremea care să mă lase mulţumită total, fără nevoia de a comenta în mod cârcotaş.

Vă salut cu drag şi aştept să citesc comentarii de la alţi mofturoşi sau de la cei preafericiţi care nu ţin cont de temperaturi!

Comments

comments

4 thoughts on “Guest post mofturos – Nu mă înţeleg cu vremea!

  1. Pingback: Şi se termină şi ultima vacanţă… « În grădina mea…

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !