Guest – post – Marti 3000 de ceasuri rele

 

Guest-Post by Daniel Botea

In urma cu 11 ani, pe 11 Septembrie 2001, au avut loc cele mai sangeroase si mediatizate atentate teroriste.
Au fost 3000 de ceasuri rele pentru cele 3000 de victime. Fiind o zi de marti, victimele au fost persoane aflate la lucru sau in avioanele ce au fost deturnate spre simbolurile americane.
Aceasta data a ramas intiparita cu durere in memoria celor care au trait evenimentele la fata locului sau in fata televizoarelor. Un moment de teroare, de neputinta si de intrebari fara raspuns.
Solidaritatea americanilor de peste mari si tari a fost bine surprinsa de Cornel Nistorescu in Cantarea Americii. Apoi am fost surprinsi sa vedem apropiindu-se urmarile acelei zile.
Dupa 11 septembrie 2001 nimic n-a mai fost ca inainte, in ceea ce priveste masurile de securitate.
Intre timp Bin-Laden a disparut, dar urmarile atacului terorist sunt vizibile in toate aeroporturile si la toate obiectivele turistice aglomerate, indiferent de continent.
Sa nu va mirati daca vedeti persoane care sunt obligate sa se descalte la controlul din aeroport. Am vazut cand am fost anul trecut in Franta. Nu mi-ar fi placut sa fiu eu cel descaltat, dar n-as fi comentat nimic daca mi s-ar fi intamplat.
Sa nu va mirati daca pana la urcarea in Turnul Eiffel treceti prin mai multe filtre de securitate. Eu m-am simtit in siguranta, un pic mai mult.
Probabil ca in siguranta se simteau si multi dintre cei 3000, numai ca siguranta este relativa. Relativ la evenimentele de atunci, probabil ne amintim o data pe an, pe 11 Septembrie.
Insa urmarile se vad mult mai des. In ceea ce priveste masurile de securitate, acestea sunt de doua feluri: inainte si dupa 11 septembrie.
P.S.
Referitor la ziua de marti si la cele 3 sau 3000 de ceasuri rele, depinde de fiecare sa credem sau nu in ele.
Ii multumesc lui Emil pentru gazduire, subiectul a fost cam trist dar nu eu l-am ales. Probabil ca m-am nimerit pe FB intr-un ceas rau, atunci cand Emilentul a facut programarile 🙂
Spor tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Guest – post – Marti 3000 de ceasuri rele

  1. „Eu m-am simtit in siguranta, un pic mai mult.”
    ––––––
    ce fericire pe capul tau. noroc de un asemenea eveniment, ca sa ajungi sa te simti si la tine acasa, de acum inainte, tot….un pic mai mult in siguranta.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !