Guest – post – Mandria de a-ti iubi orasul

Salutari, prieteni ! Numele meu este Dragos Geornoiu si la invitatia lui Emil am sa vorbesc azi putin despre „mandria de a-ti iubi orasul”. In cazul meu cea de a iubi Craiova si cea de a fi craiovean/oltean.

Mandria de a fi craiovean sau oltean e greu de explicat. Nu stiu cat de mult isi iubesc ceilalti orasul si ce sentimente simt fata de acesta, asa ca nu am termen de comparatie, insa eu sunt si voi fi craiovean mereu. Voi uri si iubi acest oras mereu. Si voi fi mandru sa fiu craiovean si oltean mereu.

Da, imi iubesc din tot sufletul orasul, dar ii stiu si partile urate si pe acestea le detest profund. Iubesc Parcul Romanescu, Teatrul National Marin Sorescu, caldirea Primariei, cladirea Prefecturii si cam toate celelalte cladiri vechi sau noi. Detest autobuzele vechi in care te pajesti vara si ingheti de frig iarna. Detest toate ciorile toti tiganii ce misuna pe strazile orasului meu. Detest nesimtirea unor cetateni. Si detesc multe alte lucruri, dar asta e doar o alta dovada ca imi iubesc orasul.

Sunt fan Universitatea Craiova. Asa cum sunt inca vreo 30.000 de craioveni. Faptul ca echipa noastra mult iubita a fost scoasa din fotbal nu ne face sa ne redirectionam preferinta spre vreo alta echipa romaneasca. Nici vorba. Noi speram sa revenim si traim doar din amintiri. Amintiri superbe, insa e trist ca prezentul nu vine ca o continuare a acelui superb trecut.

Imi iubesc orasul atat de mult incat am inceput sa planuiesc un mic proiect ce vrea sa fie dedicat Craiovei si craiovenilor. Un proiect ce tine de online. Dar aici prefer sa nu intru in detalii. Toate la timpul lor.

Ca sa trag si o concluzie. Indiferent de cat de mult glume s-or face pe seama perfectului meu simplu sau a faptului ca-mi place prazul, atunci cand ma aflu in alta parte a tarii, pot sa spun cu prazul pe inima ca nu va fi vreodata vreun moment in care sa-mi fie jena ca sunt craiovean. Nu va fi vreoda vreun moment in care sa nu-mi iubesc orasul din tot sufletul si nu va fi vreun moment in care sa uit de mandria de a fi oltean.

One thought on “Guest – post – Mandria de a-ti iubi orasul

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !