Guest-post – Man of Tai Chi – Ucigas cu suflet pur

Marti seara am fost sa vad revenirea filmelor indiene in cinematografele din Romania, asa ca n-am putut ajunge la premiera filmului Man of Tai Chi – Ucigas cu suflet pur (debutul lui Keanu Reeves in cariera regizorala). Acolo l-am trimis pe fostul meu coleg Andrei Trifan, care are in continuare cuvantul.

Keanu Reeves intra in clubul actorilor care regizeaza filme. Debutul sau directoral este facut cu pelicula Man of Tai Chi – Ucigaş cu suflet pur. Propune publicului fan Box Office, un film american in chineza.

Actiunea este centrata pe calatoria spirituala a tanarului Tiger Chen, practicant de arte martiale. Este prezentat un modest curier al Beijingului din 2013, in lumina vremurilor grele. Mereu grabit, profesand o munca anosta… il trezeste vocea de la radio in timp cand este prins in trafic. Practicand arte martiale in timpul liber a reusit sa creeze un stil propriu. Ca un adevarat profesionist dorea sa demonstreze ca Tai Chi reprezinta mai mult decat ceea ce pare.

Confruntat cu problemele financiare ale oricarui chinez de rand ii este greu sa refuze o propunere de a lupta pentru bani. Principalele calitati ale sale, telul si ratiunea sunt puse la incercare odata ce accepta. Participa la luptele organizate de lumea interlopa pentru niste sume considerabile. Tanarul din centrul actiunii dupa o zi istovitoare de munca practic infloreste in aceasta noua lume fabricata de oameni ai raului. Odata ce implicarea creste apar si mai multe probleme. A intrat in joc ca un inocent dar treptat este pus sa aleaga intre moralitate si materialism, luand contact cu grupari infractionale cunoscute pentru influenta lor.

Personajul negativ, un cap lumii inerlope (interpretat de regizor) apare in antiteza cu instructorul lui Tiger (un mister Miyagi traditionalist). Cei doi reprezinta punctele de gravitatie ale celor doua planuri intre care eroul nostru oscileaza.

Rolurile principale sunt interpretate de Tiger Hu Chen, Keanu Reeves, Karen Mok si Yu Hai. Actiunea tinde spre pozitiv. Cadrele par a fi tipic americane, aduc aminte de filmele cu luptatori kung fu din anii 90`. Totusi ma intrebam daca unele miscari de lupta au tenta ironica sau nu, deoarece starnesc rasul. In prima parte a filmului personajul principal apare luptand la patru ace, fapt care ne prezinta o idee preluata din trilogia Matrix.
Cele doua barometre IMDB si rottentomatoes prezinta un feedback de nivel mediu. IMDB ofera un rating de 6.1 iar rottentomatoes o audienta de 92 % cu un tomatometru de 72%. Acum ramane de vazut daca noua creatie va reusi sa umple salile marilor ecrane sau va patrunde in colectiile de dvd-uri. In tara noastra Man of Tai Chi – Ucigas cu suflet pur va fi incepand de vineri, consider ca poate ocupa cu incredere serile dumneavoastra daca aveti in plan mersul la film.

Detaliile tehnice: Man of Tai Chi – Ucigas cu suflet pur va fi disponibil de vineri in cinematografe, fiind adus in Romania de RoImage 2000. Vizionare placuta si salutari PURE tuturor 🙂

Comments

comments

4 thoughts on “Guest-post – Man of Tai Chi – Ucigas cu suflet pur

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !