Guest-post – MAMAIA

Hello! Sunt Ana- Maria Niţu, dar puteţi să-mi spuneţi doar Ana. Sunt studentă în anul 3 la FJSC, specializarea PR şi sunt pasionată de DIY- Do It Yourself şi chestii handmade. Mai multe puteţi vedea pe blogul meu :http://missanamaria.wordpress.com/. Astăzi însă vă voi vorbi despre filme aici pe blogul lui Emil.

Aseară am fost să o văd pe „Mamaia”, nu, nu bunica mea, ci cel mai nou film românesc marca MediaPro Distribution. Pentru asta trebuie să îi mulţumesc lui Emil pentru invitaţia oferită. A fost pentru prima dată când am luat parte la premiera unui film la care au participat şi actorii şi cei din echipa de producţie, în acest caz numai o parte dintre ei.

Aşadar numai ce am ajuns la CinemaCity in AFI Palace Cotroceni că am şi zărit-o pe marea doamnă a teatrului şi filmului românesc, Stela Popescu. O prezenţă deosebită care mă surprinde fiecare dată când o văd cu buna dispoziţie şi spiritul tânăr. Am făcut şi câteva poze, băieţii au interacţionat şi cu tinerii actori Mădălina Anea şi Paul Diaconescu şi cu regizorul Jesus del Cerro. Dar să vorbim şi despre film…

După o idee a lui Bogdan Mirică, scenariul realizat de Collin Blair prezintă povestea bătrânei Matilda, interpretată de Stela Popescu, care se luptă cu un om de afaceri cu influenţă, care vrea cu orice preţ să pună mâna pe mansarda în care aceasta locuieşte de mai bine de 40 de ani. Tănase, personaj interpretat de actorul Valentin Teodosiu, este un om fără scrupule şi conştiinţă, care ar face orice pentru a face bani, dovadă averea sa strânsă de la bătrânii înşelaţi cărora le-a luat casele. Metodele de evacuare la care acesta recurge împreună cu cei doi fii ai săi sunt dintre cele mai josnice. Modul în care bătrânica îşi apără proprietatea este unul foarte ingenios şi foarte detaliat. În această luptă nu este singură, îi sunt alături o tânără plină de surprize, Ana, interpretată de actriţa Mădălina Anea, prieteni vechi, colegi şi o doză mare de noroc.

Cam asta este pe scurt povestea ce sta la baza acestui film. Nu sunt critic de film şi nici nu am foarte multe filme văzute la activ, dar pot să spun sincer că mi-a plăcut această comedioară românească. Poate şi pentru faptul că experienţa şi talentul marilor actori au fost mai mult decât evidente şi m-au recucerit. A avut puţin din toate, şi comedie(în proporţia cea mai mare), şi puţină dramă, şi-un strop de dragoste.

Ce am apreciat a fost faptul că au fost subliniate destul de bine probleme actuale ale societăţii româneşti prin realizarea de comparaţii, prin exemple elocvente, a fost prezentată realitatea pe care mulţi dintre noi , de cele mai multe ori refuzăm să o recunoştem şi să o acceptăm. Au fost aduse în discuţie şi diferenţele dintre generaţii şi diferenţele dintre clasele sociale.

Mamaia este un film pe care trebuie să îl vedeţi împreună cu prietenii sau familia, din care cu siguranţă veţi avea ceva de învăţat, care vă va amuza şi întrista deopotrivă.

Şi filmele româneşti sunt bune! Şi actorii români sunt talentaţi! Aşadar haideţi la film pentru a susţine valorile şi cultura naţională!

5 thoughts on “Guest-post – MAMAIA

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !