Guest – post – Impresiile unei “moldovence”

Andreea Lecu scrisese un guest si pe blogul vechi. Detalii despre ea gasiti in acel articol.

Poate va intrebati de ce imi intitulez asa aceasta cuvantare. Simplu ! pentru ca asupritorul acestui blog m-a poreclit asa din lipsa de cultura geografica a frumoasei noastre tari . Deh, Emile, asta-I adevarul,tre’ sa recunosti !

In fine, sa trecem  la treburi serioase. Pe cand eram eu intr-a 12, si promovam bacu, CU BRIO, si era bacu bac nu ca – n zilele noastre,ma gandeam eu la ce facultate sa dau.Facultatea era deja stabilita, orasul mai trebuia insemnat pe harta, Eu nesuportand Bucurestiul am cedat lacrimilor mamei de dor si alean. Si uite asa am ajuns eu in Bucuresti pentru o perioada lunga de timp, nu doar pentru alea doua ore in care mergeam cu tata si deja ma enervam.

Eu – copil mic si nestiutor – intreb si eu lumea..unde vine aia – nu e normal ? si ce constat – se uitau toti de sus la mine se dadeau mari bucuresteni, cand de fapt erau provinciali ca mine si aveau fitze DEGEABA , oameni buni !! ca o fiinta ospitaliera ce sunt, m-am enervat si o sun pe mama sa ma ia de acolo, dar treptat – treptat am ajuns sa iubesc Buzaul si sa-mi doresc sa raman aici, si sa ma intorc in Bucuresti doar daca mor de foame, ceea ce deocamdata nu e cazul !

Si sa va zic ceva : sunt mandra ca locuiesc in provincie ! si stiti de ce, “stimati”bucuresteni ? pentru ca aici sunt oameni de calitate, ospitalieri, cu cultura generala, manierati, oras curat, nepoluat foarte tare si bun simt, ceea ce voi nu veti avea niciodata ! va pup si luati lectii de la restul tarii,pentru ca provincial nu inseamna SAT!

Va pup si la mai mare !!!

„Moldoveanca” Andreea Lecu

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !