Guest-post – Frumusetea

Bună dragilor! Sunt Lucianna, și în urmă cu vreo lună, am dat drumul, împreună cu Kathy, unui nou blog despre frumusețe. Dar ce este de fapt frumusețea?
Frumusețea este, din punctul meu de vedere, în ochii privitorului. Nimeni nu este perfect, dar suntem cu toții frumoși în felul nostru. Din păcate, trăim într-o lume în care aparențele contează, și trebuie să avem grijă cum arătăm și când.
Frumusețea devine astfel o noțiune fadă, plictisitoare, un fel de obligație care face fete de 16 ani și 45 de kilograme să se întrebe dacă nu cumva sunt prea grase, dacă au sânii suficient de mari și ce ar trebui să facă pentru a da jos burtica pe care numai imaginația lor o vede. Tot de la idei aiurea legate de frumusețe, femeile își fac operații estetice de care nu au nevoie, iar bărbații se chinuie să aibă pachețele de mușchi de sus până jos. Și toate astea pentru o societate care ne vrea perfecți, dar nu neapărat sănătoși, pentru o mass-media care ne bombardează cu imagini modificate în Photoshop și le ridică în slăvi păpușile de silicon, condamnând femei superbe, precum Christina Aguilera și Jennifer Lopez, pentru rotunjimile căpătate. Nu știu voi ce credeți, dar pentru mine acestea sunt două doamne, care ne arată că nu trebuie să fii piele și os ca să te simți bine în pielea ta! Kilogramele lor în plus sunt dovada că nu trebuie să rămâi perfectă non stop pentru ca oamenii să te iubească cu adevărat!
Frumusețea ar trebui să însemne în primul rând sănătate, aspect sănătos. Sau cel puțin așa mă simt eu frumoasă. Mă simt frumoasă când mă simt bine, când pielea mea radiază de sănătate, când cei din jur mă iubesc. Mă simt frumoasă atunci când am grijă de mine, când mă hrănesc sănătos, când îmi răsfăț corpul cu șmecherii învățate din reviste naturiste sau de la mama și prietenele ei.
Mă simt frumoasă când nu renunț la nimic pentru câteva farduri, sau când mi se fac complimente pentru machiajul colorat.
Frumusețea este în personalitatea cuiva, în felul de a se face plăcut sau plăcută de ceilalți. Nu în milioane aruncate pe haine foarte scumpe. Bineînțeles, este de bun simț să investim în propria persoană. Este de bun simț să cerem păreri atunci când nu suntem siguri de ceea ce ni se potrivește sau nu. Dar oare nu ne face să arătăm mai bine în ochii celorlalți și puțină cultură generală, puțină stăpânire a bunelor maniere sau dorința de a ajuta și fără să cerem ceva în schimb?
Noi, cu Beauty Files, cam asta vrem să arătăm. Că putem arăta bine fără să golim buzunarul, că remediile bunicii sunt la fel de bune ca unele din cele mai bune creme, și că frumusețea nu ține de standarde, ci de originalitate.
Pentru voi ce este frumusețea?

One thought on “Guest-post – Frumusetea

  1. Pingback: Sinteza guest-posturilor - Pana cand ACTA ne va desparti | Blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !