Guest-post – Evaluarea unui parc auto de catre firma de evaluari Haintz Consulting SRL

Firma de evaluare Haintz Consulting este o firma romaneasca de consultanta, specializata pe evaluari de intreprinderi si bunuri. Cu aceasta firma am evaluat in trecut spatiile comerciale ale societatii si am apelat la ei pentru evaluarea autoturismelor si autoutilitarelor vechi din parcul nostru auto.

Este vorba despre cateva autoturisme Mitsubishi L200, VW Passat, VW Golf , Subaru Forester si de doua autoutilitare Mercedes Sprinter. Pentru vizualizarea masinilor s-au deplasat la sediul nostru iar cu cele de pe teren am mers noi la sediul firmei, in piata Alba Iulia.

Pentru autoturismele avariate ne-au fost cerute devize de reparatii alcatuite de o unitate service autorizata de catre producator. Firmele Midocar, Autoklass si SMT s-au miscat foarte repede si am obtinut in timp util devizele de reparatii necesare evaluarilor. Eu am ramas uimit cand am vazut cat costa un far cu xenon la un Subaru Forester din 2007. Prefer sa nu intru in detalii de acest gen.

Au fost solicitate doua seturi de rapoarte, pentru scopuri diferite, in primul a fost estimata valoarea de piata a bunurilor iar in cel de-al doilea a fost calculata valoarea de pornire a licitatie. Autoturismele au fost vandute prin licitatie deschisa, doua dintre ele ajungand la unii dintre colegii nostri. Tariful negociat a fost avantajos pentru noi si a avut o pondere mica din valoarea incasata de firma pe autoturismele vandute.

Avand in vedere relatia cu firma am reusit sa obtin de la ei un bonus, o estimare gratuita a valorii apartamentului in care locuiesc. Se pare ca momentan nu este o idee prea buna sa il vand deoarece valoarea actuala de piata este mai mica decat valoarea de achizitie.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !