Guest-post – Eat.Sleep. Play. Repeat

Am tot vazut imaginea aceasta pe facebook si trebuie sa recunosc ca imi place ideea asta de simplitate a vietii. Nu avem de facut decat sa mancam, sa dormim, sa “ne jucam” si apoi sa luam totul de la capat. Poate ati putea spune ca nu e o viziune realista a vietii, dar sa nu uitam ca realitatea e ce vrea fiecare sa vada.

Parca viata nu mai e asa simpla cand trebuie sa muncesti, sa inveti, sa-ti bati capul cu probleme personale, financiare sau de sanatate. Iar nicaieri in conceptia asta despre viata simpla nu spune “work”, “study” sau “stress”. Si oricat ar fi de subiectiva realitatea, parca nu-ti mai vine sa “te joci” cand ai pe cap cele de mai sus.


Dar daca in loc sa ne stresam ca trebuie sa muncim sau sa invatam, am transforma totul intr-o joaca? Parca nu mai e asa grea munca atunci cand faci ceva ce-ti place si nici nu mai e o corvoada sa inveti pentru examene daca studiezi intr-un domeniu care te pasioneaza. Implicare mai multa, satisfactie mai mare, stres mai putin si somn mai odihnitor. Parca si mancarea e mai buna cand esti entuziasmat de ceea ce faci, nu?

Mananca. Dormi. “Joaca-te”. Repeta. Iar eu pun accentul pe “repeta”. Daca ai reusit sa transformi in joaca lucrurile importante, precum jobul, scoala si celelalte preocupari, atunci trebuie neaparat sa continui asa. Daca putem sa cultivam viciile si obiceiurile mai putin utile, de ce nu am face dintr-o activitate benefica un stil de viata?

Pana la urma depinde doar de cum privim lucrurile. Trebuie doar sa ne amintim ca nu totul e ceea ce pare si ca uneori avem nevoie doar de o schimbare de perspectiva.

Ionela-Alina Postolache

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !