Guest-post – Despre manea

Salutare din nou și de data asta ne întâlnim pe blogul lui Emil cu temă tare dragă lui, offfff, viața mea, maneaua. Sunt Otilia, moldoveancă (nu știu de ce am simțit nevoia de a preciza, poate și pentru că el îmi aduce aminte des de originea mea) și scriu Negru pe Alb J iar astăzi și la ora asta despre manele.

Am ascultat câteva, am dansat pe câteva, m-am amuzat de câteva și mi-au rămas și destule versuri în cap.Nu am nimic împotriva acestui gen de muzică, dar chiar nimic și uneori la chefuri studențești până târziu au fost toată distracția.

Da, când e cazul ascult și manele și asta nu înseamnă că am neapărat o inteligență medie sau sub medie și că sunt muncitoare pe un șantier.

Problema mea nu e cu maneaua ci cei care spun că nu ascultă manele, niciodată, că nu se pot asculta, că nu le suferă deloc. Dar surprinzător știu măcar un vers de manea și cu siguranță i-ai văzut pe undeva ondulându-se sau bălăngănindu-se pe vreun accord de manea. Deci eu sufăr manelele dar nu îi sufăr pe ei.

Și am exemple concrete de oameni care ascultă trance, house, rock sau mai știu eu ce, care nu vor sa audă de manele dar dansează bine pe ele. I-am văzut eu deci trebuie să mă credeți pe cuvânt și cu siguranță îi recunoașteți și printre prietenii voștri.

Iar cel mai comic exemplu îl am cu o fostă colegă de facultate care ne-a spus senină că era rockeriță până s-a despărțit de iubitul ei, după a ascultat manele.

Mai vesele sau mai triste, de dragoste sau nu, despre bani sau dușmani, ele ne spun pe ritmuri simple și ușor de memorat câte ceva pentru fiecare, e drept, în felul lor. Dar până la urmă, în consum moderat, nu cred că ne dăunează în vreun fel nimănui.

Comments

comments

2 thoughts on “Guest-post – Despre manea

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !