Guest-post – Despre Crăciunul care a venit din noiembrie

Hellăăău! Sunt eu, IRinaaa ( … din nou fără blog funcţional căci mi se face o mutare de conţinut şi un schimb de nameservere între firme). Ultima oară am scris aici, pe moşia lui Emil, acum vreo două săptămâni, însă nu-mi mai amintesc despre ce anume. Oricum, pune el link AICI să vedeţi despre ce scrisesem. Pe bune, e 2 noaptea şi nu mai stăpânesc cronologia întâmplărilor, însă de Emil nu scap ca de râie şi a trebuit să mă storc de inspiraţie. Deja mă simt ca acasă la mine când scriu pe blog-ul lui. Mă puteţi considera o amantă a acestui blog. Haha! … dar să trecem la subiect!

… sau nu. Înainte să trecem la subiect, vreau să vă spun care erau temele pe care mi le-a oferit Emil. (OMG! Cu ocazia asta observ că avem facebook o discuţie care conţine 6201 mesaje!!) Vă dau copy-paste din conversaţie: „ceva studentesc… o intamplare marfa din facultate, student la 2 facultati – cum e sa faci 2 fac in acelasi timp, blogger de profesie … din conferinta in conferinta (de la bizcamp la zilele biz), o zi fara blog – sevraj?, despre manele, X factor vs Vocea Romaniei (dacă aş fi scris articolul ăsta, mi-ar fi fost umplut frigiderul de o anumită categorie de oameni J ), de ce urasc sa merg la doctor/dentist, o categorie de oameni (ori sub-oameni) pe care-i urasc, despre bani, despre straini, despre unguri, despre tigani, despre faptul ca n-an smartphone (HAHAHAHAHA!), despre blackfriday” … iar aici am strigat „Bingo!”: despre crăciunul care a venit din noiembrie!

 Şi-acum chiar trec la subiect. Pot spune că tema asta a fost o revelaţie. Nu ştiu sigur dacă el s-a gândit la ce m-am gândit eu, însă nu cred că m-am depărtat de subiect.

Îi spusesem lui Emil că fusesem cu ceva timp în Mega Image să-mi iau ciocolată. Şi cum mergeam eu aşa pe drum, am zis să-l sun pe prietenul meu să-mi ţină companie pe drum. Să-l folosesc pe post de MP3 player, cum s-ar zice. Şi merg eu ce merg, ajung în magazin tot cu telefonul la ureche, iar când ajung la etaj, la dulciuri, am exclamat: WHAT THE FUUUUUUUCK?! Păi, da, frate, căci atunci când s-a deschis uşa liftului, am văzut în faţa mea o gondolă pliiiiină de moşi crăciun de ciocolată! Cum aşa ceva? În ziua de 19 noiembrie găsesc pe rafturi moşi crăciun?! Şi mă uit mai bine … şi bomboane de pom! Şi mă uit în stânga, văd şi Coca-Cola cu Moş Crăciun! Şi mai merg 5 paşi înainte şi dau şi de ornamente de pom! Bă şi sunt sigură că sunt acolo de mai multe zile, da’ n-am mai dat eu prin magazine!

Păi bine, mă! Nici Blackfriday-ul n-a venit, nici postul n-a început bine, nici luminiţe nu strălucesc noaptea în oraşe, nici Hruşcă nu a terminat bine turneul de concerte de anul trecut şi … deja Crăciun?! Cum vine asta? Eu înţeleg aviditatea comercianţilor, însă doar în cataloagele de la Avon şi Oriflame vedeam în anii trecuţi produse de Crăciun apărute cu 1-2 luni înainte de Crăciun. Din cataloagele alea puteai să faci comenzi şi mai târziu, până pe la începutul lui decembrie, deci se explica într-un fel. Oare de ce părăsim esenţa atât de repede şi ne place să ne scufundăm în ambalaje? Ce o să mai simţim noi pe 25 decembrie, dacă până atunci, timp de o lună jumate ne lovim numai de miros de scorţişoară, de globuri, de beteală şi de figurine de ciocolată de pus în pom?! De ce transformăm totul în ceva comercial? De ce nu mai avem suflet? De ce aş mânca un moş crăciun de ciocolată în noiembrie?!

Înţeleg, s-a lăsat frigul şi ne cumpărăm cizme, ne cumpărăm fular, ne cumpărăm mănuşi, dar ce nu înţeleg sunt următoarele: De ce am cumpăra copiilor o ciocolată cu fulgi de nea pe ea când nici măcar nu ninge? De ce ne-am alege de-acum ornamente de pom când nici timpul primilor colindători nu a sosit? De ce mi-aş cumpăra o Cola cu Moş Crăciun pe ea şi nu o Cola simplă? De ce mi-aş cumpăra globuri de-acum (că nici reduceri nu sunt, ci dimpotrovă, sunt ca dracu de scumpe)? DE CE??? 

A, da! Şi-ncă ceva! La jumătatea lui noiembrie, e peniiiiibil să stai îmbrăcată în crăciuniţă ca promoteriţă. E ca şi când aş sta eu îmbrăcată în iepuraş în februarie. Sau ca atunci când aş purta mărţişor în ianuarie. Îmbrăcată în crăciuniţă la mijlocul lui noiembrie m-aş simţi ca o alarmă de telefon care ar atenţiona oamenii „În caz că aţi uitat, peste o lună e Crăciunul, de-aia stau eu coţopănită aici lângă bradu’ ăsta!”

Oameni buni, frigul NU e sinonim cu Crăciunul! 

Comments

comments

3 thoughts on “Guest-post – Despre Crăciunul care a venit din noiembrie

  1. bravo pentru articol , e intradevar o porcarie ceea ce se intampla, o sa ajungem sa ne saturam de sarbatori numai pentru ciocolata, cola, globulete si betelea cu 1 luna jumate inainte de Craciun

  2. hey, hey…eu incep pregatirile pentru Craciun dupa 15 noiembrie. In magazine apar obiecte decorative in prima duminica dupa 15 noiembrie. Sau mai devreme (23 octombrie, Hornbach).

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !