Guest-post – De la primul articol, la peste 300000 de vizitatori

Iată că am fost invitată din nou, de Emil Călinescu, să scriu un articol pe noul său blog. Dacă primul meu guest-post se intitula “De ce blogguim?”, acum m-am gândit să vă împărtăşesc evoluţia blog-ului meu. Cum a început viaţa de blogger? Dintr-o joacă… am participat la un concurs, am câştigat un domeniu gratis, timp de un an şi aşa m-am decis să îmi creez un blog personal. FIind conştientă de faptul că anul va trece, m-am gândit să creez şi un alt blog pe un domeniu gratis. Aşa am ales wordpress. Nu ştiam mai nimic despre cum funcţionează. Nu ştiam nici ce reprezintă “tag-urile”, dar treptat am descoperit şi am pătruns în lumea bloggerilor, din care practic, nu îmi doresc să ies prea curând. Din păcate, în ultima vreme, am scris foarte rar pe blog, dar timpul nu mi-a permis.

În primă fază, mi-am dorit să am un blog funny. Căutam pe Internet fotografii, videoclipuri funny sau inedite, din diverse categorii şi apoi le postam pe blog-ul meu. Am creat mici “colecţii de date” cu fotografii pe diverse teme, dar am realizat că trebuie să adaug şi o notă personală blogului. Astfel  am început să postez câte un articol personal, pe diverse teme: viaţă/timp/iubire/suflet/artă/fotografie, dar fără să creez din acesta un jurnal (nu îmi place ideea). Aceste teme sunt, de fapt, cuvinte ce îmi descriu personalitatea… iar prin postarea articolelor am realizat, că sunt cuvinte ce descriu personalitatea cititorilor mei.

O altă categorie a blogului meu descrie – mai mult prin fotografii – oraşul în care locuiesc, Breaza, prea puţin mediatizat.

Am depăşit un număr de 318000 de vizitatori şi nu ştiu cam ce înseamnă asta în lumea bloggerilor. Dar mie mi se pare destul de mult. Nu am intenţionat să ating un număr mare de cititori sau să am un blog cunoscut, însă faptul că ştiu că am un număr constant de cititori mă încântă şi îmi aduce bucurie în suflet.

Tot ce sper este să mă pot ocupa mai mult timp de blog, să pot scrie câte un articol zilnic.

Îi mulţumesc lui Emil pentru invitaţie, iar vouă vă urez o zi bună!

Iulia Radu

Comments

comments

9 thoughts on “Guest-post – De la primul articol, la peste 300000 de vizitatori

 1. Necunoscute sunt căile domnului:)). Sau cum era. Spun asta deoarece uite cu ajutorul acestui post, pe blogul unui bucureștean, reușesc să dau peste încă un blogger prahovean, unul apropiat de mine!:)) Felicitări ei pentru blog și mult succes!

 2. Sper ca e clar ca aceste cifre nu-s ale mele si ca asta e un guest 🙂

  @Andrei Terecoasa: Iulia e o bloggerita care scrie foarte bine. Pacat ca destul de rar 🙂

 3. Felicitări Emil, cifrele arată foarte bine, ține-o tot așa. Îți dorim mult succes în continuare.

 4. Cand spui peste 300.000 de vizitatori te referi la acel numar inscris la hits(324,437 hits)? Acum vin de pe blogul tau si doar acea statistica o vad. Hits se refera la accesari, nu la vizitatori unici, nici macar la vitize. Accesarile sunt intotdeauna mai multe…
  Eu am blogul din ianuarie 2011(cel de pe domeniu) si am ajuns la cca 400.000 de accesari, dar nu e deloc impresionant… Unicii conteaza.
  In fine, daca tu ai alte statistici…desi ma indoiesc ca poti vedea unicii pe wordpressul gratuit.
  Oricum, daca ai blogul din august 2009 si ai doar 324.000 de accesari, e clar ca vizitatorii uncii nu pot fi mai multi. E chestie de logica!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !