Guest – post – De ce am vizita oraşul : Târgu-Jiu?

De ce am vizita orasul Târgu-Jiu ? Răspunsul: din N motive. N-am să enumăr chiar N, dar presupun că o să fie destule încât să îț vizitați ori să reveniți în al meu oraș de baștină! Dar, mai întâi să facem cunoștință: Eu sunt Pishky  de pe Crash4Crantz și MWB, iar voi sunteți cititorii poate chiar cunoscuți sau necunoscuți.

Acum, că am făcut prezentările de rigoare să începem cu enumerările: În primul rând și în aș N-lea rând eu sunt mândră de relieful țării mele, de peisajele oferite de ea, iar orașul meu are o priveliște asupra munților ce sunt ca o barieră în continuitatea Jiului, de nedescris. Așadar aista ar fi primul motiv de a vizita orașul Târgu-Jiu. Al doilea, este un oraș bogat cultural, cu destule obiective turistice precum: Ansamblul Brâncuși din Parcul Central, Podul Revoluției ce ne amintește de Ecaterina Teodoroiu ( face legătura dintre insuliță și Parcul Central), Prefectura și Primăria ( din punct de vedere arhitectural), Muzeul județean ( atât din punct de vedere arhitectural cât și a conținutului istoric), Palatul Justiției ( din punct de vedere arhitectural), casele marilor boieri ( din punct de vedere arhitectural și istoric), Casa Ecaterina Teodoroiu ( arhitectural și istoric), C.N Tudor Vladimirescu ( arhitectural, pe dinafară că pe dinăuntru-i groaznic… ca după bombe), Statuia lui Tudor Vladimirescu, iar o plimbare de-a lungul Jiului prin Parcul Central este întotdeauna o metodă de relaxare la orice oră din zi și din noapte (pentru mai multe informații vă invit să cititți articolul de pe blogul meu: Târgu-Jiu). Totuși, cel mai important motiv este priveliștea. Eu una ador să trec în fiecare zi podul Jiului spre liceu, admirând munții de peste Jiu, admirând razele soarelui ce se frâng în piscurile acestora minut cu minut și oră de oră, zi de zi. Noaptea, noapte niciunde parcă nu-i mai frumoasă, luna la Sud și munții la Nord, un cadru parca rupt din file de povești. Un cadru realistico-imaginativ, un cadru în care visele prind viață deasupra Jiului și se avântă în valuri inverse spre munți.

Desigur, pentru amatorii de mâncare tradițională și nu numai puteți vizita restauramtele destul de numeroase, ce le găsiți pe orice străduță (atât tradiționale cât și netradiționale ). Vă puteți delecta în Parcul central la ”Buturugă” un mini bar ce face și mancare mai nou într-o… ghiciți ce?? Da, CORECT, o buturugă! Însă și prin celelalte parcuri. Puteți vizita centrul, ce este renovat după vechea arhitectură a caselor boierești și a prăvăliilor de la 1900 J Puteți să vă relaxați prin mini-parcul de pe insuliță, printre pomișori și băncuțe pe alei pavate și iluminate ca la 1900 ( fântânile arteziene cam strică farmecul.. dar mna..).

Acum, am atât despre orașul meu! Atât cu informațiile că și așa-s destule! Pentru mai multe detalii vă invit să-l vizitați atât pe el cât și împrejurimile: Rânca, Transalpina, Cheile Sohodolului, Polovragi, Hobița ( satul de baștină al lui Brâncuși și a lui casă memorială). Toate vă vor încânta privirile și vă vor orbi privirile cu minunății.

Toate cele bune vă doresc,

Pishky!

Comments

comments

One thought on “Guest – post – De ce am vizita oraşul : Târgu-Jiu?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !