Guest-post – Craciunul vostru

Emil Calinescu a dorit si bucurii agramate de sarbatori in inimile voastre asa ca din deplasare si cu mici probeleme tehnice insir cateva ganduri curate in simfonia iernii.

Spre linistea tuturor sfarsitul lumii a renuntat din nou sa apara. Maiasii nu au prezis bine, acum urmeaza oracolul de la Tandarei. Asa ca lucrurile si-au reluat bunul mers redobandit dupa alegeri. A venit Craciunul, oamenii devin mai buni. Populatia a reluat pregatirile de Nasterea Domnului: salata boef, porci la orice tip de mancare si alcool la oferta pentru toate gospodariile. Interesant e ca au inceput sa apara din ce in ce mai multi ordinari care pun poze pe facebook dupa ce au taiat porcul, foarte tare oameni buni ! … am zarit pe unii cu poze de la o oaie la tara faceti si ca ei.

Burtosii prosperi pleaca pe partie la sky, de fapt se duc tare in jos si se opresc sa manance o ciorba de burta in primul restaurant.

Corporatistii, alaturi de inetelectuali, merg de asemenea la munte se dau cu placa si fac poze cu un aparat foto mare. Unii merg p-afara unde e cald si fac poze din fata cu obiective turistice, acestia sunt cei molcomi carora le ingheata pula in frig pana la masina. Important e ca sunt penibili si petrec sarbatorile.
Mai zarim in vacante de sarbatori si libidinosi cu amante, bombonei amuzanti care merg cu domnisoare la pensiune.

Pentru cei care au ramas in oras a venit Mosu cu cele mai bune intentii si i-a trimis la rude sa faca gratar, sa ragaie, sa joace remi si sa barfeasca alte rude.

Ca sa avem si niste ganduri caldute… In capitala este de admirat targul de cadouri de la Dalles, sunt acolo cam trei standuri ale unor ateliere cu chestii interesante.

Mai recomand o galerie de arta pe Lascar Catargiu nr.16. Sunt chiar ok oamenii, expun lucrari ale unor anonimi talentati.

E superb totusi ca avem tigania cu chioscuri din lemn de la Universitate unde se bea vin fiert, dupa ce ne-am plimbat sub ornamentele de pe bulevardele principale.

Pacat ca nu am colindat fiecare sector unde lumea de treaba se bucura de tarabele cu cadouri chinezesti.

De la mic la mare indragim programul special de la tv si faptul ca au dat anul acesta seria Home Alone mai devreme crezand ca Macaulay Culkin moare de vreo supradoza pana la Craciun, apoi nu mai e asa blond si dragut. Nu e panica Arsinel va reveni in forta pe vreun canal tv, pe alt program avem filme din belsug, iar stiristii prind in direct pe politicieni cu atv-ul sau cu copiii in zapada.

Mai avem doua zile de Craciun, asa ca eu zic sa il petrecem in continuare. Cu respect… Sarbatori Fericite !

 

Alexandru Nan

Comments

comments

One thought on “Guest-post – Craciunul vostru

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !