Guest-post – „Crăciunul – îndemn pentru bucurie, sinceritate și familiaritate

Viața de zi cu zi ne rezervă surprize plăcute sau nu. Crăciunul reprezintă un moment care trebuie să aibă loc sub influența celor plăcute. Este un moment de renaștere spirituală pentru toți, un moment pe care trebuie să îl savurăm la intensitatea sa maximă. Este posibil să fim condamnați, să ne pierdem în comercial și să ne dăm seama prea târziu de greșelile pe care le facem acceptând fără bătălie acest lucru.

Mesajul meu este ca această sărbătoare magică să fie o cale de luminare, de încheiere a unui an provocator și, totodată, să ridice aspirațiile la un alt nivel, încercând să îmbunătățească viața. Să ne eliberăm de știrile negative pe care le auzim și să punem mai des întrebarea „de ce?”. Dar nu o dată, nu de două ori, ci până ajungem la răspunsul mulțumitor. Nu trebuie să ne comportăm evaziv tocmai pentru a face pe plac celorlalți, chiar dacă e Crăciunul.

Crăciunul reprezintă și un prilej de reîncărcare sufletească, bucuria celor apropiați fiind o nevoie de bază în prezent. Secole la rând, aceasta a fost o valoarea. Distanțarea, lipsa comunicării și atracția unor noi lucruri și sclavia contemporană ne creează anumite probleme în relaționarea familială. Crăciunul vine ca un remediu la toată această zbatere interiorizată.

Sărbători fericite!

Mădălin Blidaru

Comments

comments

2 thoughts on “Guest-post – „Crăciunul – îndemn pentru bucurie, sinceritate și familiaritate

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !