Guest-post – CRACIUN 365

De Craciun se spune ca ar trebui sa fim mai buni, mai toleranti, mai impaciuitori si mai intelepti. Dar… doar de Craciun? Apoi ne reintoarcem la realitate? Mersul la biserica si tinutul postului de Craciun nu te transforma intr-un credincios! Ci doar acel om care zi de zi este mai bun, mai tolerant, mai iubitor si mai intelept. Doar acela este credinciosul adevarat, cu teama de Dumnezeu si care crede in… Craciun.
Ne chinuim sa gatim mancaruri care mai de care mai  „traditionale”: sarmale, salata bœuf, piftie, toba, caltabos si ne imbuibam in disperare, pana cand ni se face rau. Navete de vin si bere sunt stive pe balcon. Ca doar o data e Craciunul!
Ne declaram ecologisti, dar ne calcam pe picioare sa cumparam brazi din piata. Brazi taiati din padurea care nu mai e padure…
Ne caracterizeaza goana dupa cadouri pe ultima suta de metri in mall-uri. Aceleasi obiecte pe care le puteam cumpara si in restul anului, astazi sunt ambalate cu fundite rosii si, chipurile, la oferte/promotii/reduceri. Cheltuim o groaza de bani pe cadouri de Craciun. Cand ai facut ultima oara un cadou asa, fara motiv?
“Adopta un catel de Craciun!” zice un afis. Si in restul anului ce facem, ii lasam sa moara?
Ne transformam in oameni milosi acum, de Craciun. Facem campanii sociale pentru oameni si copii defavorizati. Dar v-ati gandit voi, oare, cum se descurca acestia in septembrie, octombrie, noiembrie si celelalte luni cand nu este… Craciun?
Ascultam colinde cu o luna inainte… Uram oriunde si oricui „Sarbatori Fericite!”. Zambete false si caractere perfide.
Craciunul… nu mai e ce-a fost. Craciunul simplu, Craciunul traditional il mai gasesti doar la sat. Totusi, poate fi si o stare de spirit. Craciunul nu se petrece doar in familie. Ci cu toti cei dragi, rude si prieteni, colegi. Cu oricine doreste sa-ti fie aproape de… Craciun.
Va doresc Craciun Fericit!

Irina Bartolomeu

Comments

comments

2 thoughts on “Guest-post – CRACIUN 365

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !