Guest-post – Copilăria, cadoul de la viaţă – 1 iunie

Salut, eu sunt BeTo și cred că este o adevărată provocare să povestesc despre copilărie.
Privesc copilăria ca pe un cadou special de la viață căruia îi realizăm importanța abia când ajungem la maturitate sau altfel spus când am pierdut-o.
Copilăria este a ta cu bune cu rele, nu ți-o ia nimeni decât timpul. Trăiește-o! Dar te rog, nu pe Facebook!

Țin bine minte că în fiecare an de 1 iunie la școală de fiecare dată primeam napolitane, un răsfăț destul de dulce. Unii ar spune că e doar o zi obișnuită dar eu mă gândesc că se simțea până și în corcodușele culese de pe gardul școlii un farmec aparte. Era o zi deosebită, cu multă energie și multe zâmbete!Cadouri și dulciuri din plin ce ne încântau pe deplin! Încă mă mai simt copil doar că nu mai primesc cadouri, dimpotrivă acum descopăr care era efortul părinților de a dărui un cadou.

Ce este de fapt 1 iunie?

Pe lângă farmecul zilei respective care va fierbe totdeauna în inimile noastre, 1 iunie este o tradiție numită și Ziua Copilului, zi introdusă de foarte multe guverne, la nivel mondial pentru protecția copilului. Este o zi care merită sărbătorită din plin pentru drepturile copilului, pentru zâmbetul de pe fața lui, pentru bucuria tuturor.

Mie personal mi se pare o problemă faptul că multă lume este dezimformată cu privire la ce se sarbătorește de 1 iunie, în special cei de la sate. Iar cei ce știu nu sărbătoresc fie din cauza banilor, fie din cauza lipsei de interes. Interesul de a-și face copilul fericit. Mi-e ciudă când știu că avem un acces foarte ușor la informație și nu profităm de acest fapt.
Copiii care știu de 1 iunie, e normal cred că prezintă interes doar pentru beneficii în urma acestei zile, asta în cazul în care nu și-l petrec pe Facebook.

Cu toate acestea, albe tobe să răsune …
Le urez tuturor copiiilor să aibă parte de multe zâmbete și înțelepciune!
Îți mulțumesc pentru că ai citit articolul meu, eu sunt Beto și dacă îți place ceea ce ai citit distribuie acest articol pe rețelele sociale ca să citească și prietenii tăi.

Comments

comments

One thought on “Guest-post – Copilăria, cadoul de la viaţă – 1 iunie

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !