Guest-post – Copii malefici în filme

Din nou, Emil pregătește un maraton de guest-posting… dacă nu Emil, atunci cine. De această dată tema este 1 iunie, și cum 1 iunie ne duce cu gândul, în primul rând, la copilărie, m-am gândi la un top al filmelor cu copii, dar nu orice copii…. Este adevărat când ne gândim la copilărie ne gândim la o perioadă fericită și la copii drăguți, dar sunt câteve filme care ne-au arătat că nu orice copilărie este frumoasă și nu orice copil este drăguț. Așadar de 1 iunie vă ofer un top al copiilor „malefici” în filme.

Lord of the Flies – copii malefici poate este prea mult spus pentru acest film, dar cand am văzut filmul nu am putut să nu mă întreb: „în situații disperate chiar se pierde orice urmă de umanitate, de inocență?”

The little girl who lives down the lane – Rynn Jacobs nu este tocmai un copil normal, nici pe departe, și ciudat este că te face să fi, într-o oarecare măsură, de partea ei în film, dar chiar și așa tot își găsește locul în top.

The Bad Seed – vă mai amintiți de Rhoda Penmark, acea fetiță blonduță și drăguță.. hmm… parcă nu era chiar atât de drăguță pe cât părea.

Halloween – bineînțeles că din listă nu putea să lipsească, Michael Myers, unul dintre cei mai ciudați și mai diabolici copii ai cinematografiei

The omen – copii, copii, cum apar ei cu fețele lor micuțe și inocente, și deodată.. bum.. inocența dispare. Aceasta este descrierea perfectă pentru Damien.

Elephant – nu este nici pe departe un film horror, dar adolescenți care pun la cale un atentat asupra colegilor săi, sunt la fel de „evil” ca orice copil posedat.

The exorcist – cei care îmi citesc blogul știu deja că Exorcistul este filmul care m-a speriat cel mai mult, extrem de mult, așa că micuța  „creatură” nu avea cum să lipseasc din această listă. Mă trec fiori numai când mă gândesc la ea.

We need to talk about Kevin – nu este vorba de posedări, de vreun film horror sau alte activități paranormale, și tocmai de aceea Kevin reușește să-ți ridice atât de multe semne de întrebare și doar situația în sine te bulversează și îl pune pe copil într-un loc fruntaș în listă. Un film genial, este un film ce te va bântui aproape la fel de mult ca cel mai înspăimântător horror.

Quien puede matar a un nino – nimic nu mi se pare mai înspăimântător decât o față inocentă atașată unei minți diabolice. Un copil malefic este extrem de înfricoșator într-un film, cu doi copii „cu apucături” deja spaima se dublează, un grup de copii este și mai înfricoșator, atunci imaginați-vă un sat întreg cu astfel de copii… Cum sună asta? Quien puede matar a un nino este un must-see.

Simona-Maria Drinceanu

Comments

comments

One thought on “Guest-post – Copii malefici în filme

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !