Guest Post: Cheia succesului SEO

In primul rand numele meu este Stoian Ciprian, ma puteti gasi pe blogul de comunicare si relatii publice si astazi as dori sa va vorbesc despre SEO si despre cum am reusit sa scriu un articol care sa apara pe prima pagina în motorul de cautare Google.

Articolul despre  care este vorba si caruia vreau sa-i realizez o scurta analiza SEO este: “ Campanie UE pentru informarea consumatorilor “ !

Articol de aproximativ 100 de cuvinte care a reusit sa se situeze in google.ro deasupra continutului oferit de youtube si multe alte site-uri care au scris despre aceasta campanie cu aproape 1 luna inainte ca eu sa public articolul respectiv. Ce vreau eu sa demonstrez cu acest articol este faptul ca cheia succesului SEO, daca-mi este permis termenul, ne poate ajuta sa ne îmbunatatim continutul fara sa abuzam de prea multe detalii tehnice.

Banuiesc ca asteptati sa va spun care este cheaia succesului SEO, nu ?

Dar nu am sa fac acest lucru, ceea ce am sa fac este sa fac o scurta analiza seo a respectivului articol, analiza seo care va scoate in evidenta ce are de facut un blogger pentru sa isi promova articolele eficient in google.

Analiza SEO :

– imaginea atasata articolului contine fraza cheie : ” Campanie UE pentru informarea consumatorilor

– fraza cheie apare în adresa URL a articolului;

– fraza cheie apare în primul paragraf al articolului;

–  meta descrierea conţine fraza cheie de minim 2 ori in varianta originala;

– titlul articolului este exact fraza cheie, lucru care îmbunătăţeşte ranking-ul;

– articolul conţine aproximativ 100 de cuvinte, chiar daca recomandarea minima facuta de Google pentru o cat mai buna indexare este de minim 300 de cuvinte, uite ca se poate face treaba si cu mai putin de atat.

Concluzia, din punctul meu de vedere, este una clara: nu scrie pentru motoarele de cautare, scrie pentru persoanele care te citesc, iar dacă articolul este de calitate şi este pe placul oamenilor, Google, sau oricare alt motor de cautare, te va pozitiona cât mai sus.

P.S:  daca aveti o fraza cheie formata din maxim 3 cuvinte, incercati sa ridicati densitatea frazei cheie la 1,16%, adica pentru un articol intre 300/400 de cuvinte, fraza cheie trebuie sa apara de minim 5 ori în cuprinsul articolului respectiv !!!

Acesta a fost articolul meu despre cheia succesului SEO si ii multumesc lui Emil pentru gazduirea acestui guest post.

Comments

comments

4 thoughts on “Guest Post: Cheia succesului SEO

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !