Guest-post – Cele mai mari tepe luate de studiourile de film

Deoarece astazi este 1 Aprilie,normal ar fi sa va pacalesc cu anumite lucruri, dar in schimb am sa va prezint un articol despre cele mai mari tzepe luate de studiourile de film de-a lungul timpului. Nu stiu la ce va-ti gandit cand ati citit titlul articolului, dar ca sa va lamuresc, vom vorbi in continuare de cele mai mari esecuri la box office de-a lungul timpului.

Cum numarul de filme care au dezamagit la box office este incredibil de mare nu le voi putea curpinde pe toate, dar voi vorbi despre acelea care au avut un impact mai mare sau de la care s-a asteptat mult, dar in final au devenit o dezamagire.

O sa incep cu Cutthroath Island, un film produs  autentic al anului 1995, care nu a fost cel mai mare esec financiar din toate timpurile, dar realizarea acestui film care a costat 100 de milioane de dolari, a adus in final incasari de 10 milioane la nivel mondial, fiind retras din cinematografe la scurt timp dupa lansare, iar nu cu mult mai tarziu a bagat studiourile Carolco in faliment.

Ca sa facem lucrurile ca la carte, voi incerca sa urmez o anumita ordine cronologica a filmelor care nu au placut la public de-a lungul timpului.

Cum anii 90′ au inceput cu o duzina de filme cu extraterestrii, oameni care ajung pe planete indepartate si alte dracovenii, nu puteau sa iasa toate bune, asa ca anul 1998 a fost marcat de un esec important, si anume filmul Soldier cu Kurt Russel in rol principal a inregistrat incasari mondiale in valoare de 15 milioane de dolari, o suma multumitoare pentru un film low-budget, dar nu si pentru Soldier care la bugetul de 75 de milioane, s-a ales doar cu un gust amar lasat lui Paul WS Anderson si cu 60 de milioane de dolari pierduti.

Ramanem in sfera anilor 90′ pentru a discuta despre filmul The 13th Warrior, care desi l-a avut protagonist pe Antonio Banderas si regizor pe John McTiernan, care dupa ce a inregistrat succese importante cu Die Hard si The Predator, publicul avea asteptari poate prea mari de la el, astfel The 13th Warrior si-a asigurat o pozitie fruntasa in topul esecurilor, avand pierderi de aproape 100 de milioane de dolari.

Iata ca am ajuns si la anul 2000, care deasemenea nu a fost lipsit de esecuri, iesind in evidenta Red Planet, un sequel al filmului Mission to Mars, avandu-l in rol principal pe Val Kilmer, a devenit o mare dezamagire la box-office, poate nu din cauza calitatii lui,ci mai mult din cauza ca publicul a fost deja saturat de aventuri pe planeta rosie. La un buget fix de  100 milioane $, filmul a avut incasari modeste de 33 milioane, inregistrand astfel o pierdere de 67 milioane$.

Inaintam un mileniu si vorbim despre D-Tox, filmul care il are protagonist pe Sylvester Stallone si de la care se astepta ceva mai deosebit dupa succesul care l-a avut cu seriile Rambo si Rocky. Acest film ne-a aratat ca Sly nu poate juca orice, rolul de survivor sau boxer fiind mult mai bune pentru el. Filmul a avut niste incasari ridicole de 1,8 milioane de dolari, la un buget urias de 50 milioane.

Daca acum Eddie Murphy a ajuns din punctul medu de vedere ridicol cu rolurile din ultima vreme, pierind treptat din ochii producatorilor, cariera lui se duce la vale cu fiecare an. Multi dintre noi ne gandim cum poate fi posibil asa ceva, unde este acel Eddie Murphy amuzant de altadata? Pai se pare ca acea persoana a disparut cu totul in 2002, odata cu aparitia filmului The Adventures Of Pluto Nash, filmul care inca este ridiculizat pe la Hollywood, a reusit sa recupereze 7 milioane din investita de 120 , punand astfel capat carierei de succes a lui Eddie Murphy, care a mai reusit si anul trecut o patanie cu A Thousand Words.

„Tu nu vei uita niciodata”, asa spunea sloganul filmului The Alamo, o productie care spune povestea ultimei revolutii texane. Cu povestea deja rasuflata, fiind cunoscuta de majoritatea publicului, filmul nu a prins deloc , ceea ce a produs niste pagube de 120 de milioane de dolari.

Pe cand Matthew McConaughey filma in desertul Sahara filmul cu acelasi nume, toata lumea se astepta la un succes rasunator la box office avand ca baza si un buget de 240 milioane de dolari. Rezultatul a fost dezastruos pentru toata lumea, poate nu din cauza actorilor sau a scenariului, si mai mult din gestionarea proasta a bugetului din care s-a recuperat suma de 119 milioane, rezultand pierderi de 121 milioane de dolari.

Dupa succesul avut cu triologia X-Men, fratii Wachowski au vrut sa mai dea  inca odata lovitura si au inceut un proiect ambitios, productia unui film inspirat dintr-un desen animat japonez. Speed Racer nu a avut nici pe departe succesul lui X-Men, devenind o pata neagra pe cariera fratilor Wachowski, cu pierderi de 105 milioane la un buget exact de 200 milioane de dolari.

Studiourile Disney nu puteau lipsi de aici, productia animata din 2011,Mars Need Moms, reusind performanta de a provoca o pierdere de 116 milioane de dolari celor de la Disney.

Cred ca a cam venit vremea sa termin acest articol, dar nu inchei pana nu o sa va amintesc si de esecurile anului 2012:

Cei de la Disney nu s-au linistit nici anul trecut si au produs John Carter care a primit oficial titlul de cel mai mare esec comercial din toate timpurile, alegandu-se cu pierderi de aproximativ 200 milioane de dolari.

Au mai fost multe filme dezamagitoare pentru producatori in 2012, din care mai amintim Dark Shadows, Battleship, Rock of Ages sau Wandeldurst.

Nici anul acesta nu cred ca ne va scuti de dezastre, Jack and the Giant Slayer fiind anuntat de pe acum un dezastru, avand ca baza incasarile modeste raportate la bugetul de 300 milioane de dolari. Ramane doar sa asteptam !

In final am sa ma prezint: Numele meu este Teglas Adrian, am 17 ani, si scriu in cadrul blogului http://yingyangmovies.wordpress.com/. Daca acest articol a fost pe gustul vostru va astept pe blog pentru mai multa vorbarie. Salutari!

 

2 thoughts on “Guest-post – Cele mai mari tepe luate de studiourile de film

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !