Guest-post – Cea mai mare teapa data: e deja ISTORIE!

Aveam 14 ani pe atunci. Mandra posesoare a unui proaspat buletin.

Nu trecuse multe saptamani de cand eram boboc la liceul Iulia Hasdeu. Indeajuns cat sa stim numele colegilor, sa se formeze cateva animozitati si deja suficient cat sa etichetam toti profesorii: “ a dracului”, “varza” “buna”, “buuunaaaaaaa ( cu gura deschisa si saliva curgand) etc.

Dintre profe, una ne atrage atentia. Era pe vremea cand “Vrei sa fii miliardar” era in mare voga iar profa asta putea castiga cate miliarde voia ea. Era de istorie. Stia orice istorie….era o enciclopedie de politica, arta, economie, geopolitica…ce mai! Stia cate in luna si stele.  O ascultam cu gura cascata.  Si cu urechile destul de cascate caci pe o parte ne intra informatia si pe ambele ne iesea….rau pentru noi…..Aveam sa aflam cat de rau pentru noi atunci cand la lucrarea de control cea mai mare nota a fost 6…..mare majoritate am luat 3 si 4.  Profa ne-a pus notele cu o seninatate maxima….”Pai ce credeati? Eu de ce va spun atatea? Am pretentii de la voi”….Noi nu aveam de la noi…dar fie, daca ea avea, pentru mediile noastre era bine sa incepem si noi sa avem.

Notele alea au lovit ca un ciocan. Mai inati am ras apoi ne-am infuriat. “ Da’ cine se crede asta?’ spuneau fetele. Restul de injurii , cele mai faine  din alea cu SA TE IA…, F**** , HOASCA, PROASTA, DU-TE-N…… mi le-a spus colegul meu de banca gesticuland cu mainile si aruncand pixul cu putere.

Eu ascultam….ma gandeam….sa o fac ….poate tine…poate nu tine…..Colegul si mai aprig imi continua seria de injuraturi, vazand pesemne ca il ascult cu atata interes. Se opreste o secunda probabil sa traga aer in piept pentru a continua cu impresiile despre profa……

– “AUZI,  DA’ TU STII CA E MAMA?”

I-a picat fata.

–Nu te cred!

– Ba da, e mama, uite iti arat buletinul!

Ii scot buletinul.

– “Uite-te cum o cheama pe mama, ca doar scrie in buletin!”

TACERE.

Colegul era paralizat. Era MAMA! S-a uitat 10 minute la buletin: Nume: Preda Prenume: Maria.

Doua zile colegul meu si-a cerut scuze. Imi spunea cat ii este de rusine fata de mine. Se scuza ca nu a stiut….statea putin si iar se scuza ca nu a stiut ….Eu voiam sa termine odata cu scuzele pentru ca nu ma mai puteam abtine…sa nu rad!Nicio clipa  nu i-a trecut prin gand ca putea fi o coincidenta de nume. Dar exact asta a fost! Mi-a luat inca 2 zile sa-l conving apoi ca nu e mama! Credea ca o spun doar sa nu se mai simta el prost.

PA-CA-LEA-LA!!!

Autor: Drd Raluca Nicoleta Preda – despre ea am scris in 3 randuri (aici, aici si aici ), iar ea a mai scris un guest-post la mine, dar  pe blogul vechi. Ii multumesc pentru articol.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !