Guest-post – Ce tip de instalatii termice sa aleg?

Atunci cand ne dorim sa cumparam instalatiile termice pentru casa noastra, ne vedem pusi in situatia de a face compromisuri, fie in ceea ce priveste randamentului acestora, fie la capitolul costuri.

Magazinul de instalatii sanitare Comstal.ro ofera calorifere spre vanzare si ne pun la dispozitie un numar mare de modele, culori si materiale ale acestora. Putem avea instalatii termice facute din aluminiu, fonta sau din otel. De asemeni, pentru camere, putem alege un radiator. Cele electrice sunt si ele, destul de practice. In ceea ce priveste diversitatea modelelor acestor categorii, nici nu are rost sa discutam, deoarece mai mult ca sigur vom gasi ceva pe gustul nostru. Asadar, sa incepem prin a raspunde la o intrebare de baza: care sunt cele mai practice instalatii termice?

Caloriferele din aluminiu reprezinta o alegere pe care ar trebui sa o faceti atunci cand nu aveti suficienti bani sau spatiul in care acestea ar trebui amplasate nu permite folosirea unora de dimensiuni mai mari. Mici si ieftine, acestea se incalzesc repede. Dezavantajul lor, insa, este acela ca se racesc la fel de repede.

Cele facute din otel se incalzesc greu, insa pastreaza caldura pentru o perioada mai lunga de timp. Pretul lor este unul mai ridicat, insa, pe termen lung, acesta este amortizat prin costul total al incalzirii. In ceea ce priveste dimensiunile, caloriferele din otel nu sunt foarte mari, acest material putand fi modelat usor, sub diferite forme.

De departe, insa, cele mai practice in ceea ce priveste randamentul termic sunt instalatiile termice facute din fonta. Aceste calorifere ofera caldura mare, pe masura dimensiunii lor, insa au si un pret ridicat. De asemenea, variatiunile modelelor nu sunt foarte multe, aliajul fiind unul care nu permite foarte multa originalitate.

Alegerea instalatiilor termice nu ar trebui facuta doar dupa aspectul estetic ci si luand in calcul latura financiara, pe termen lung. Totusi, nu trebuie sa uitati si de factori precum spatiul in care un calorifer va fi asezat sau de integrarea lui in decorul camerei, daca doriti ca incaperea sa para un tot unitar.

Comments

comments

4 thoughts on “Guest-post – Ce tip de instalatii termice sa aleg?

  1. Pingback: Guest-post – Ce tip de instalatii termice sa aleg?Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Alegerea unei instalatii termice se face in urma unor fundamente practice, nicidecum estetice. Ai nevoie de un randament bun, de o eficientizare a costurilor si e o investitie minima.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !