Guest-post – Ce faci cand nu ai inspiratie sa scrii?

Eu sunt Beto si te invit sa savurezi un guest-post.

Stateam de mai bine de doua ore azi noapte pentru a gasi un subiect de guest post si pur si simplu nimic nu mi se parea atragator. Am intrat pe diverse bloguri sa mai rascolesc printre pagini, am citit, am comentat, dar totusi eu nu-mi gaseam subiectul pe care sa-l abordez.

Nu pot sa cred, eu care eram ferm convins ca am mereu inspiratia la indemana. Ies pe geam, vad doar ceata in noapte si imi miroase a iarna. La un moment dat, m-am hotarat sa scriu exact ce-mi trece prin minte.

Cum sa fac ca nu mai am nici un truc pentru a ma inspira?

Exact despre asta o sa scriu! Cum sa iti gasesti inpiratia pentru a scrie pe un blog. Probabil s-au mai scris astfel de articole desi unele sfaturi nu cred ca iti pot fi de folos intotdeauna.

Spre exemplu sa faci o pauza si sa iesi la o plimbare in diverse locuri pentru a te inspira sau sa lucrezi in aer liber. Mai erau si alte sfaturi in care trebuia sa petreci timp intre oameni. Dar daca e noapte si e frig, nu prea iti sunt de folos aceste sfaturi.

Eu obisnuiesc sa imi pastrez un carnetel in care imi notez cat de multe idei de subiecte, pentru ca sunt momente in care radiez de inspiratie si stiu ca vor fi momente in care nu voi avea idei. La fel si intr-un document text pe laptop imi notam tot ce-mi trecea prin minte. Doar ca acum dintr-o neglijenta am observat ca toate subiectele le-am epuizat. Totusi e o metoda buna pe care o recomand pe viitor.

O alta metoda este sa navighezi prin propriul tau blog cautand articole care crezi ca merita continuate sau dezvoltate. Scrie o serie de articole. Sigur o sa gasesti un articol in care o sa mai ai cate ceva de punctat.

Mi se mai intampla uneori sa termin de vizionat un film si apoi sa ma simt inspirat, sa am ceva de spus! Uita-te la un film. Porneste televizorul si schimba canalele pana gasesti ceva interesant despre care ai avea ceva de zis.

Iti mai poate fi util sa citesti alte articole, alte bloguri sau chiar carti! Te poate inspira. Daca tocmai ai terminat de citit o carte, atunci scrie o recenzie. Sau participa la diverse concursuri unde ti se cere sa scrii pe o anumita tema.

Incepe sa scrii ‘’despre ce ai vrea sa scrii’’ iar in timp ce tastezi diverse subiecte, s-ar putea ca unul sa iti placa. Exact asa am facut eu si a mers.

Tu ce faci cand nu ai inspiratie sa scrii?

Comments

comments

One thought on “Guest-post – Ce faci cand nu ai inspiratie sa scrii?

  1. Pingback: guest-post

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !