Guest-post – BENZI DESENATE

Tocmai s-a terminat un maraton de guest-posting (pe celalalt blog). Si tocmai am anuntat inceputul unuia nou. Felicitari castigatorilor, va astept pe toti la noul maraton. Si va invit sa savurati si acest guest-post care mie mi-a placut enorm.


Salut, sunt Bogdan de la http://studentdeal.ro si astazi o sa va prezint un mini tutorial despre cum puteti realiza benzi desenate cu ajutorul site-ului http://bitstrips.com

In principiu nu este foarte greu de realizat acest lucru  deoarece totul se desfasoara intr-o interfata grafica user friendly dar este neaparat nevoie de multa rabdare si imaginatie daca vrei sa iasa ceva calitativ si placut ochiului!

Pentru inceput deschidem un browser intram pe site apoi avem 2 posibilitati cu care ne putem inregistra si loga:

  1. Cu ajutorul aplicatiei pentru Facebook pentru care trebuie sa-i acordati niste permisiuni  (eu asa m-am inregistrat si logat)
  2. Cu email si parola selectata de dumneavoastra in timpul procesului de inregistrare.

Dupa ce ne-am conectat observam ca in meniul principal din partea stanga avem categoriile si subcategoriile cu care trebuie sa incepem sa lucram. Pe noi ne intereseaza partea Create-Comic.

Odata intrati in aceasta subcategorie  totul este destul de simplu ceea ce rezulta si din  imaginile urmatoare care sunt destul de sugestive(zic eu).

In chenarul numerotat cu numarul 1 avem posibilitatea de a modifica structura chenarelor standard prin adaugarea si stergerea lor. Acest lucru il realizati dupa cum doriti!

In cheanarul 2 avem posibilitatea de a alege una dintre cele 4 variante standard care sunt implicit oferite de site.

Pentru a da “viata” chenerelor si a realiza benzile desenate propriu-zis, trebuie sa mergeti in Art Library din meniurile incadrate cu rosu . In chenarul verde putem observa o parte dintre personajele care le puteti adauga in chenare, dar aveti mai multe posibilitati de adaugare (nu numai  a personjelor ci si a scenelor/mobilerului/formelor/tinutelor). In chenarul albastru puteti selecta pentru fiecare obiect cate o categorie de caracteristici.

Pentru a putea completa/umple chenarele cu personaje, peisaje ne folosim de Drag&Drop!

Pentru a adauga Text bubbles dam click pe meniul Text Bubbles din meniurile incradate cu rosu  unde vom observa cativa “nori” care ii putem adauga pentru a scoate in evidenta replicile personajelor.

3

Meniurile controls si filter le puteti utiliza doar daca va pricepeti cum sa le scoateti in  evidenta cu ajutorul luminii contrastelor si a altor setari. Eu sincer nu m-am bagat prin acele optiuni pentru ca mi s-a parut interesant ce am realizat fara ele.

Dupa ce ati terminat de realizat benzile desenate ultimul pas este sa salvam ceea ce am lucrat! Asa ca mergem in partea din dreapta jos si apacam butonul Save.

Ultimul pas este cel de a va publica ce ati realizat. Aveti mai multe posibilitati de publicare: public/privat, cine poate sa vizioneze ce ati realizat dumneavoastra, categoria in care doriti sa fie publicat ce ati lucrat dumneavoastra!

Un exemplu de benzi desenate (am reusit sa realizez asta in maxim 30 min, sper sa nu sariti cu criticile ca nu e ok dar nu ma prea pricep la desen etc):

studentdeal

Comments

comments

One thought on “Guest-post – BENZI DESENATE

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !