Guest-post – Atat timp cat voi trai

Cum sa scrii despre un film ? Presupun ca trebuie sa incepi cu inceputul .

Si ce inceput mai bun decat titlul filmului…

¨Atat timp cat voi trai ¨ (Atat timp cat voi respira… dar nu suna chiar atat de artistic ).

Daca stam sa ne gandim cat suflet a pus Yash Chopra in filmul asta si de-alungul intregii cariere , vom crede ca este povestea vietii lui .

Dragostea nemarginita pentru filme si dedicatia absoluta pana la ultima suflare.

Pentru romanticii incurabili, Atat timp cat voi trai va fi ca cireasa dupa tort, pentru ca are farmecul unui film clasic . Iar pentru cei reticenti , rasturnarile de situatie , schimbarile de la conventional la neconventional le va trezi interesul pe tot parcursul actiunii filmului .
Dupa ce isi gaseste si isi pierde adevarata iubire in Londra, Samar Anand (Shah Rukh Knan) sfideaza moartea devenind expert in trupele de genisti pentru armata indiana . Zece ani mai tarziu se intoarce in Londra dar sufera de amnezie in urma unui accident.

Atat timp cat voi trai  este calatoria a 3 personaje.

La prima vedere ai spune ca este vechea poveste a trio-ului amoros … doua femei indragostite de acelasi barbat . Insa drama si povestea de dragoste complexa devine din ce in ce mai captivanta in timp ce conflictul dintre personaje vine in prim plan .
Inceputul filmului ne marcheaza prin maretia versurilor lui Aditya Chopra , ne fac sa vibram si ne transpun intr-un vis .
Intriga apare si ea in primele minute ale filmului … si asa incepe totul…
¨ Samar Anand… intr-un fel deja am trait 25 de ani , insa viata mea a inceput cu adevarat astazi ¨
Muzica lui A.R. Rahman, compozitorul care în urmă cu 4 ani a câştigat două premii Oscar pentru Slumdog Millionaire , intregeste opera de arta a regretatului rege al romantei.
De fapt muzica e atat de cu grija aleasa incat te face sa traiesti fiecare moment al filmului de parca ai fi acolo – faci pur si simplu parte din poveste …o fi a lor , o fi a ta nu mai stii … parca ai fost si tu acolo candva , esti aproape sigur – inima iti bate mai tare , sentimente ciudate te cuprind si nu stii de ce… timpul se opreste in loc pentru o clipa ! Te dezmeticesti si realizezi ca magia filmului te-a luat pe nepregatite si iti spui tie insuti cu un zambet in coltul gurii ¨bun film ! a reusit sa ma prinda !¨
Aceasta este ensenta filmelor lui Yash Chopra . Da viata celor mai frumoase povesti de iubire intr-un mod idilic.

Alegera actorilor o sa spunem ca este perfecta . Nu putem sa vedem pe nimeni altul decat pe Shah Rukh Khan in rolul lui Samar . Acest rol ii da lui SRK ocazia sa isi expuna intru totul talentul si se trasforma in personajul complex cu maiestrie si farmec.

Katrina Kaif este eroina clasica al lui Yash Chopra . O frumusete enigmatica , eleganta si retinuta . Isi multiplica puterea de seductie pe parcursul melodiei Saans. Pur si simplu pare ca turnata pentru rolul ei pe care il joaca cu atat usurinta si naturalitate.

Rolul pe care l-a primit Anushka Sharma – Akira Rai ne pune putin in dilema . La sfarsit am putea spune ca e mai mult un rol suport ceea ce de fapt ar fi cu totul gresit. Este un component constitutiv al povestii. Interpretarea ei da culoare filmului ca un curcubeu dupa furtuna.

Ideea e ca nimeni nu face povesti de dragoste ca Yash Chopra ..merita vazut si revazut.

By Roxana Barbu

Comments

comments

6 thoughts on “Guest-post – Atat timp cat voi trai

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !