Guest – post – Amintiri din liceu

Salutare, eu sunt Andrei Cristea şi am fost invitat de către Emil să scriu un guest post.

Voi scrie despre liceu. Despre profa mea de fizică şi despre dirigintele meu. Despre ce am mai păţit în liceu şi altele.
Băi, deşi unora nu le-a plăcut în liceu, mie mi-a plăcut şi încă mult. Am ştiut să mă distrez, dar nu prea am ştiut să învăt. Oricum, acum că am trecut în clasa a douăsprezecea, mă pun cu burta pe carte, promit !
Eu sunt la uman, unu la mână pentru că am vrut să fug de fizică, matematică şi biologie şi doi la mână pentru că întotdeauna am avut o înclinaţie către materiile umaniste. Oricum, să lăsăm pălăvrăgelile şi să trecem la subiect, subiect pentru care am şi început acest post.

Diferenţa dintre clasa a zecea şi a unsprezecea

Intr-a zecea, era totul frumos. Diriginta era mai mult decât ok ( adică motiva absenţe la greu ) şi eu puteam să dorm oricât vroiam dimineaţa sau să plec oricând de la şcoală, desigur, mai putin cand era ora domnişoarei de fizică. Vă spun sincer, că nimeni nu a înjurat-o mai mult decât am facut-o eu. Câteodată, nici mie nu-mi venea sa cred ce-mi trecea prin gânduri când o vedeam. Domnişoara de fizică, era domnişoară şi la 60 de ani ( aşa se vorbeşte prin liceu ), era nemăritată şi din câte ştiu profesorii mai bătrâni din liceu, nici n-au vazut-o vreodată cu vreun bărbat. Aşadar, ea vedea în noi copiii pe care nu i-a avut niciodată. Şi cum eu sunt mai.. hmm delăsător, pot să spun ca eram oaia neagră a familiei ei. Da, noi elevii eram ca o familie pentru ea. Faza şi mai naşpa la ea, era că trecea toate notele în ultima săptămână de liceu şi până atunci nu ştiai dacă o iei în mână sau nu. Primul semestru a fost mai uşor şi am reusit să trec cu un 4 şi un 5 ( slavă colegelor tocilare, care-şi căutau caietele prin pauză, în timp ce eu le furasem şi eram în altă clasă copiind probleme după ele ). Dar al doilea a fost infernal, deja testele surpriză nu mai erau o surpriză şi in final, am rămas cu doi de 4 şi un 5. Îmi mai trebuia un 5 ca să trec. Evident, nu l-am obţinut aşa de uşor. Încă îmi amintesc cum stăteam în bancă şi ea uitându-se la clasă, spune: ” Un domnişor ca Cristea, nu are ce căuta în această instituţie şcolară, este un răzvrătit al societăţii, un libertin, adică tot ce reprezintă rău în lume. „ Moment în care inima avea nenumărate bătăi pe minut şi creierul scotea tot felul de incantaţii, toate dorind moarte profesoarei. Într-un final am scăpat de ea, că am trecut intr-a unsprezecea şi am scăpat şi de fizică, dar am dat de alt nebun.

Într-a unsprezecea, s-a schimbat diriginta draguţă cu dirigintele sever. Atât de sever, încât la 16 absenţe, am nota 8 la purtare. Pentru el, numai cunvinte de bine, la fel ca si profei de fizică.

În liceu am avut mai multe beţii decât note de zece. La mare, am plecat la răsărit şi eram.. mangă. Eu nu ştiu să înot aşadar, mi-am luat sticla de votcă lângă mine, am tras o duşcă din ea şi fără să vreau, am adormit. M-am trezit pe la doişpe şi ceva, doar în chiloţi, plin de nisip şi ars de soare. Ai mei prieteni, dormeau liniştiţi în hotel şi când i-am întrebat de ce nu m-au trezit, mi-au spus că au facut-o, dar cică i-am înjurat şi le-am spus să mă lase să dorm ( eu nu-mi amintesc.. ). Amintiri la beţii sunt multe, ar durea zile să le scriu pe toate.. Ştiu că o să-mi fie dor de liceu, dar abia aştept să ajung şi la facultate. Să vezi acolo viaţă !

Cu drag, Andrei Cristea

3 thoughts on “Guest – post – Amintiri din liceu

  1. Hmm… stii cum e in filmele alea cu adolescenti americani in care majoritatea copiilor vad liceul ca pe un chin? Ei bine, asa si eu… 😕 Dar, eu am fost la mate-info :)) Poate ar trebui sa scriu si eu un post despre asta :>

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !