GUEST-POST – Amintiri din copilărie

Sunt lucruri în viață pe care le faci o singură dată și rămâi cu ele în amintiri. Sunt multe pe care le faci când ești copil și îți aduci aminte de ele râzând.

Mi-ar fi imposibil să uit toate jocurile copilăriei și toate nebuniile pe care le făceam. Nu pot uita cum mă jucam „fațea”, „castel”, „frunza”, „lapte-gros”, „flori, fete sau băieți” sau orice alte jocuri în care erau și fete (pentru că alea erau cele mai interesante).

La jocul de-a v-ați ascunselea căutam orice prilej pentru a mă piti cu vreo fată și a ne giugiuli, zâmbind unul la celălalt. Jocul meu preferat era „sticluța”. Învârteam sticla de 2 ori și cei 2 către care se îndrepta urmau să se pupe. Și nu oricum, ci pe gură! MARE realizare! Și uite-așa mă pupam eu cu fetele pe gură și ne credeam în filme.

Bineînțeles că existau și certuri între noi, copiii din spatele blocului. Poate cea mai amuzantă întâmplare a fost atunci când un prieten de-ai mei voia să bată o fată pentru că îi dăduse cu piciorul în bicicletă. Prin urmare, pune la cale un plan pentru a o prinde.

Vine momentul oportun – în scara blocului, seara. Merg împreună cu el, ajungem în scară, prindem fata la colț și prietenul îmi spune pe un ton foarte serios: „stinge lumina!”. Zis și făcut! Sting lumina.

Sunetele ce au urmat puteau face cu succes parte din coloana sonoră a unui film cu Bruce Lee. Am auzit 2 palme, un „oooh”, câteva „hîî”, „huumm” și „aaa”.

Nemaiavând răbdare să văd ce se întâmplă, aprind lumina și… ce să vezi? Prietenul meu era într-un colț, cu mâinile ținându-se de burtă și fata îi căra pumni și picioare, asezonate delicat cu câteva zgârieturi ale unghiilor ei.

Și uite-așa ne băteam, ne împăcam, ne spărgeam capetele și ne juleam genunchii și nu ne făceam griji că am putea păți ceva rău sau că sănătatea ne-ar putea fi afectată în vreun fel. Mâncam bomboane căzute pe jos, pe care le luam, le suflam de 2-3 ori și erau curate!

Dacă și tu făceai ceva din astea, cam câte ai mai avea curaj să le repeți?

 

Șerban Păun
BLOGmania
www.ptm.ro

Comments

comments

One thought on “GUEST-POST – Amintiri din copilărie

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !