Guest -post – Livin’ the American Dream…

Salutare! Ma numesc Bogdan Popescu si am absolvit facultatea de sociologie in 2008 alaturi de mai marele student minune, Emiiiiiil Calinescuuuuu! 🙂 Multumesc Emil pentru ocazia de a scrie!! Urmez sugestia lui Emil si scriu despre experienta mea de 1 an din America. Din septembrie 2011 am inceput doctoratul pe stiinte politice la Universitatea din Chicago.

Sunt foarte multe de zis cand vine vorba de Chicago si despre experienta mea din SUA de pana acum, dar o sa ma concentrez asupra lucrurilor pe care le-am experimentat in afara vietii curriculare in acest articol. Mai jos veti gasi top 5 lucruri/momente care mi-au placut in legatura cu experienta mea de pana acum din America, care nu se vor lega exclusiv de Chicago si care au fost selectate aleatoriu.

1. Zgarie-norii
In copilarie, mi-am dorit sa ajung sa locuiesc intr-un apartament dintr-un zgarie-nor. Inca nu am ajung sa locuiesc propriu-zis intr-un astfel de apartment, dar am deja experienta de prima mana in legatura cu vederea dintr-o astfel de cladire. Pozele 1 si 2 sunt reprezentative pentru felul in care arata cladirile din centrul orasului Chicago. Astfel de cladiri sunt prezente in multe din marile orase din SUA.

2. Arhitectura universitatii
In ciuda zgarie-norilor, Universitatea din Chicago are un stil arhitectural neogotic, care ascunde o vechime de doar 122 de ani (la prima vedere, universitatea pare mai veche de atat). Chiar daca la nivelul simtului comun ai spune ca nu ar trebui sa existe nicio legatura intre arhitectura universitatii si efortul depus pentru studiu, personal, arhitectura univeristatii ma inspira si ma face se studiez si mai intens si cu mai multa pasiune. Mai jos, includ inca 2 poze: una din exteriorul uneil cladiri (poza 3) si cealalta din sala de lectura Harper (poza 4).

3. Institutii prestigioase
Acum un an (martie 2011), am avut placerea de a merge la New York. Avand studii in stiinte politice, evident nu puteam exclude din calatoria mea de la New York, sediul Organizatiei Natiunilor Unite. Iata-ma asadar ajuns la ONU, in calitate de vizitator. Ca si in cazul zgarie-norilor, a fost o placere sa ma aflu in sala pe care o vedeam la televizor, de multe ori in cadrul stirilor. Pozele 5 si 6 arata sediul ONU din afara si din sala mare (domnisoara din imagine este ghidul ).

4. Times Square din NY
Chiar daca fotografia nu exprima suficient de bine senzatia pe care am avut-o cand m-am aflat din New York, sper totusi sa reflecte macar putin din trairea mea de atunci. O explozie de lumini si imagini care te face sa te minunezi cat de departe au ajuns oamenii cand vine vorba de constructie. Imi amintesc ca era aproape de miezul-noptii dar daca ma uitam pe asfalt (la cat de bine era luminat), aveam senzatia ca este zi. De asemenea, zarva permanenta ma ducea permanent cu gandul la un musuroi de furnici sau la un stup de albine. Sper ca poza 7 ilusteaza macar un crampei din experienta mea din Time Square.

5. Intalnirea mea cu Robin Williams
Cireasa de pe tort a calatoriei mele de la New York din 2011 a fost intalnirea mea cu Robin Williams. Am fost la un spectacol de teatru in care juca (“The Bengal Tiger”) si am avut norocul de a-l intalni la iesirea actorilor. Culmea este ca mi se terminase bateria de la aparatul foto si practic nu aveam cum sa imortalizez momentul. De asemenea, sentimentul de ciuda crestea din ce in ce mai mult cu cat Robin Williams acorda autografe si facea poze rabdator cu toata lumea. Gandindu-ma ca o astfel de ocazie este rara, am hotarat sa rog o doamna (care de asemenea astepta sa faca o poza si sa ia autograf) sa imi faca o poza cu Robin si sa mi-o trimita ulterior pe mail. Zis si facut! La o saptamana am primit finalmente poza pe care o vedeti la finalul acestui articol.

Cam astea ar fi top 5 lucruri care mi-au placut pana acum cand vine vorba de experienta mea din SUA, desi am evidentiat mai mult lucruri legate de arhiectura si de locuri in care am fost. Sunt bucuros sa sa scriu un alt articol despre alte lucruri legate de experienta mea din SUA de pana acum. Asa ca astept comentariile voastre mai jos.

Comments

comments

2 thoughts on “Guest -post – Livin’ the American Dream…

  1. ai stat un an in state si doar atat ai de zis? asta e un articol facut doar ca sa te lauzi ca ai fost acolo. scrie domne de infrastructura, de autostrazile cu cate 6 benzi, de organizarea lor exemplara, de felul in care ajuta turistii. interesant ar fi sa scrii si de oamenii amarati pe care ii vezi in liniile gratuite de transport, de cat de multe spatii comericiale libere sint spre inchiriat etc. poate si despre diferentele care exista intre oamenii din baltimore (de exemplu, care sint mai necizelati) si cei din washington (adevarati domni si doamne). o idee buna ar fi sa scrii ca locurile de munca „de jos” sint alocate in majoritate negrilor si imigratilor.
    dar, hey, tu lauda-te ca ai o poza cu un actor despre care nu stiai sa spui mai mult de 2 filme cand l-ai intalnit.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !