Guest-post – Alfabetul românesc prin aplicaţii Android

Google Play conţine multe aplicaţii ce învaţă litere, dar nimic pentru învăţarea literelor alfabetului românesc. Există câteva aplicaţii – dar nu sunt gratis, sau oferă învăţarea numai câtorva litera, după care se cere bani.

În continuare, vom vorbi despre aplicaţia FunABC – aplicaţie ce învaţă copii mici literele alfabetului, plus mai e şi gratis pentru toate literele. Copii mici se are în vedere copii cu vârsta cuprinsă între 2-5 ani. Cu ajutorul acestei aplicaţii, alfabetul se învaţă mai vesel iar studiul este mai rapid.

Aplicaţia FunABC este simplă în utilizare, are un design plăcut, meniu funcţional, culori blânde, butoane de navigare, sunete clare şi nu conţine ferestre inutile. Toate acestea au fost create cu scopul de a uşura navigarea copiilor mici, şi de a duce la capăt tot ce au pornit.

După instalarea standartă, pe ecranul gadgetului dvs va apărea o iconiţă cu imaginea unui arici. La dublu click pe aceasta pictogramă, se va lansa aplicaţia. Prima pagina va aparţine literei „A”, alături de care apare scris cuvântul „Arici” şi un arici desenat haios.

liliac

Fiecare din aceste elemente pot fi apăsate, şi fiecare din ele dau un rezultat. Litera şi cuvântul sunt pronunţate, ariciul va scoate un fosăit. Restul literelor sunt construite după acelaşi principiu ca şi prima literă. Fiecare literă este caracterizată de un animăluţ, care la rândul lui va: ocăi, behăi, fosăi, ciripi, ronţăi, etc.

girafa

Asemeni abecedarului clasic, literele sunt listate în ordine alfabetică cu ajutorul butoanelor stânga-freapta amplasate pe părţile laterale ale aplicaţiei. Aleator – literele se pot selecta prin intermediul meniului din partea de sus a aplicaţiei.

Sunetele emise de animale sunt cele care intrigă copii cel mai mult. Ele sunt reale, luate din lumea animală. Acest fapt face legătura copil-natură şi mai strânsă. Vocea, ce pronunţă literele şi cuvintele, aparţine scriitoarei de poveşti pentru copii, Ada Demingian.

iepuras

Aplicaţia este compatibilă cu sistemul de operare Android, şi poate fi descărcată fie pe o  tabletă fie un telefon mobil. Ca rezultat, tehnologiile moderne au transformat procesul de învăţare într-un joc captivant.

Aplicația poate fi găsită aici:  https://play.google.com/store/apps/details?id=net.ejuk.funabc sau putem introduce în fereastra de căutare a Google Play-ului unul din cuvintele cheie: Alfabet roman, FunABC, abecedar.

Comments

comments

One thought on “Guest-post – Alfabetul românesc prin aplicaţii Android

  1. Pingback: Guest-post – Alfabetul românesc prin aplicaţii AndroidBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !