Guest-post – After Earth – 1000 post Terra

Deja v-ati obisnuit ca altii sa scrie la mine pe blog despre filme. Oricine ar scrie o face mai bine ca mine. De data asta aleasa este celebra bloggerita Irina Baragoi, iar filmul despre care a scris ea este After Earth – 1000 post Terra. O precizare: eu scriu fara diacritice, dar ea mi-a trimis acest guest-post cu. Cum sintagma blogului este „cu de toate”, acest articol va aparea si cu si fara diacritice 😀 Enjoy :

Așteptam de mult acest film. Cei doi Smith, Will și Jaden, au mai bifat pe lista colaborărilor încă un rol în care relația reală s-a transpus într-una care respecta un scenariu. De data aceasta, relația tată-fiu a fost una presărată cu ieșiri violente, care, parcă, ar fi putut fi un pic ameliorate. În ciuda acestui lucru (care poate fi considerat doar ceva subiectiv, din partea mea), contrastul dintre cei doi s-a realizat așa cum a trebuit, de cele mai multe ori.
Prezentați încă de la început într-o antiteză în care frica dicta de care parte a baricadei erau, Cypher și Kitai Raige ajung să plece într-o misiune care nu ar fi trebuit să pună probleme echipajului. În traseul său, nava e avariată total, iar singurii care supraviețuiesc impactului sunt cei doi eroi principali. Pentru că singurul transmițător funcțional se afla în partea din spate a navei, parte ce fusese aruncată la o distanță foarte mare față de locul unde aceștia doi ajunseseră cu restul navei, Kitai primește sarcină să găsească transmițătorul, pentru a putea lansa un mesaj de ajutor.
Singurul aspect care devenea agasant, la un moment dat, consta în momentele în care amintirea lui Senshi intervenea în cursul acțiunii, astfel realizându-se niște pauze inutile, care tăiau elanul scenei în desfășurare. Înțeleg că funcționau ca un impuls și ca o motivare pentru Kitai, însă, din punctul meu de vedere, filmul ar fi fost mai bun fără ele. Într-un asemenea film SF, sentimentalismele au două tăișuri. De apreciat este că nu au pus prea mult accent pe Ursa. După ce aparițiile lui Senshi îmi perturbau atenția concentrată asupra firului acțiunii, Ursa ar mai fi lipsit cu 3 cadre la 5 minute.
Ce m-a făcut să rămân cu o părere destul de bună despre After Earth – 1000 post – în ciuda reproșurilor anterioare, au fost creativitatea, tehnica de realizare, modul de filmare și suspansul enorm în care am trăit tot filmul.
Dacă vreți să îi vedeți pe Will Smith și Jaden Smith jucând împreună într-un SF, vă informez că de astăzi, 7 iunie, After Earth – 1000 post Terra a intrat în cinematografe, fiind distribuit de Intercom.

Comments

comments

2 thoughts on “Guest-post – After Earth – 1000 post Terra

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !