Guest-post – After Earth – 1000 post Terra

Deja v-ati obisnuit ca altii sa scrie la mine pe blog despre filme. Oricine ar scrie o face mai bine ca mine. De data asta aleasa este celebra bloggerita Irina Baragoi, iar filmul despre care a scris ea este┬áAfter Earth – 1000 post Terra. O precizare: eu scriu fara diacritice, dar ea mi-a trimis acest guest-post cu. Cum sintagma blogului este „cu de toate”, acest articol va aparea si cu si fara diacritice ­čśÇ Enjoy :

A╚Öteptam de mult acest film. Cei doi Smith, Will ╚Öi Jaden, au mai bifat pe lista colabor─ârilor ├«nc─â un rol ├«n care rela╚Ťia real─â s-a transpus ├«ntr-una care respecta un scenariu. De data aceasta, rela╚Ťia tat─â-fiu a fost una pres─ârat─â cu ie╚Öiri violente, care, parc─â, ar fi putut fi un pic ameliorate. ├Än ciuda acestui lucru (care poate fi considerat doar ceva subiectiv, din partea mea), contrastul dintre cei doi s-a realizat a╚Öa cum a trebuit, de cele mai multe ori.
Prezenta╚Ťi ├«nc─â de la ├«nceput ├«ntr-o antitez─â ├«n care frica dicta de care parte a baricadei erau, Cypher ╚Öi Kitai Raige ajung s─â plece ├«ntr-o misiune care nu ar fi trebuit s─â pun─â probleme echipajului. ├Än traseul s─âu, nava e avariat─â total, iar singurii care supravie╚Ťuiesc impactului sunt cei doi eroi principali. Pentru c─â singurul transmi╚Ť─âtor func╚Ťional se afla ├«n partea din spate a navei, parte ce fusese aruncat─â la o distan╚Ť─â foarte mare fa╚Ť─â de locul unde ace╚Ötia doi ajunseser─â cu restul navei, Kitai prime╚Öte sarcin─â s─â g─âseasc─â transmi╚Ť─âtorul, pentru a putea lansa un mesaj de ajutor.
Singurul aspect care devenea agasant, la un moment dat, consta ├«n momentele ├«n care amintirea lui Senshi intervenea ├«n cursul ac╚Ťiunii, astfel realiz├óndu-se ni╚Öte pauze inutile, care t─âiau elanul scenei ├«n desf─â╚Öurare. ├Än╚Ťeleg c─â func╚Ťionau ca un impuls ╚Öi ca o motivare pentru Kitai, ├«ns─â, din punctul meu de vedere, filmul ar fi fost mai bun f─âr─â ele. ├Äntr-un asemenea film SF, sentimentalismele au dou─â t─âi╚Öuri. De apreciat este c─â nu au pus prea mult accent pe Ursa. Dup─â ce apari╚Ťiile lui Senshi ├«mi perturbau aten╚Ťia concentrat─â asupra firului ac╚Ťiunii, Ursa ar mai fi lipsit cu 3 cadre la 5 minute.
Ce m-a f─âcut s─â r─âm├ón cu o p─ârere destul de bun─â despre After Earth – 1000 post┬á– ├«n ciuda repro╚Öurilor anterioare, au fost creativitatea, tehnica de realizare, modul de filmare ╚Öi suspansul enorm ├«n care am tr─âit tot filmul.
Dac─â vre╚Ťi s─â ├«i vede╚Ťi pe Will Smith ╚Öi Jaden Smith juc├ónd ├«mpreun─â ├«ntr-un SF, v─â informez c─â de ast─âzi, 7 iunie, After Earth – 1000 post Terra a intrat ├«n cinematografe, fiind distribuit de Intercom.

Comments

comments

2 thoughts on “Guest-post – After Earth – 1000 post Terra

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !