Guest-post – 2 guns – 2 pistoale

Nu fac risipa de cuvinte, spun doar ca am mers iarasi insotit de amicul meu Daniel Oprea, care si-a lasat aici impresiile despre 2 guns – 2 pistoale (este al doilea articol al sau pe acest blog, dupa cel despre Elysium).

Asadar…:

O sa incep prin a spune ce nu e filmul acesta. Nu e un action flick fara minte. Nu vezi doar bucati de traficanti de droguri mexicani zburand prin aer. Nu are personaje principale plate, cu doar un lucru in minte. E cum ar trebui sa fie. Dialogul ireprosabil ii gaseste pe Washington si Wahlberg schimband replici inteligente si caterincoase cum rar vezi intr-un film recent al genului. Imaginea si regia sunt peste ce ma asteptam, iar in material de tempo, i-as da lejer o nota de 9. E rapid si neobosit cand trebuie, pauzele atmosferice exista si isi fac treaba iar muzica il ridica si mai mult.

Am fost placut surprins de unele momente care nu ar fi fost complet necesare, dar care dau un pic de atentie si problemei traficului de droguri si dramelor celor care vor sa treaca illegal granita statelor unite. Nu ma asteptam, si desi sunt scene scurte si putin accentuate in poveste, cel putin in mintea mea, ii ridica mult cota. Este destul de greu sa adaugi povestii lucruri “in plus” fata de firul narativ principal fara sa distragi atentia, dar oamenii au reusit sa o faca, lucru care merita iar laude.

Denzel+Wahlberg=smecherie pura. Chiar daca termenul a luat niste nuante/conotatii negative in ultimii ani, nu as folosi alte cuvinte sa descriu acest duo. Individual, sunt doi mari ai actoriei americane actuale, si m-au convins ca stiu sa joace mai multe roluri, impreuna mergand ca micii si berea. Fiecare are un personaj puternic, si continuul conflict mai mult sau mai putin prietenesc este antrenant si amuzant.

Un singur lucru as avea de reprosat, si anume ca trailerul si synopsisul dau prea mult. In timp ce e de inteles ca vor sa atraga cat mai multi oameni, ca doar au de recuperat 70 mil.$ buget si inca vreo 40 in publicitate, mi-as fi dorit sa nu vad trailerul inainte sa vad filmul. Da un pic prea mult din fazele amuzante sau debordande de “badass”-itate. In acelasi timp, nu da chiar tot, si ma bucur. Putine filme mai surprind, si pe mine m-au prins cu pantalonii in vine unele scene.

Recomand cu cea mai mare placere 2 guns – 2 pistoale.

Detaliile tehnice le voi zice tot eu: 2 guns – 2 pistoale este distribuit de InterCom film si este de vineri 30 august in cinematografe. Vizionare placuta si multumesc lui Daniel pentru articol.

ps: De data asta nu am mai pus trailerul pentru ca, asa cum zice si Daniel, sunt prea multe detalii in el. Va sfatuiesc si eu sa mergeti la cinema sa vedeti 2 guns – 2 pistoale fara a vedea trailerul in prealabil.

Comments

comments

2 thoughts on “Guest-post – 2 guns – 2 pistoale

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !