Guest-post – 10 mai 2013

In fiecare an, in prima vineri dupa Sfintele Paşti, Biserica Ortodoxa Română sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii. Creştinii ortodocşi vin in această zi la biserică pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută si sub numele de Aghiasma Mică.

Vineri, 10 mai 2013 , intre orele 08.00-12.00 la Biserica “44 de Izvoare” din satul Pietreni, comuna Costesti,  slujba religioasa, va fi oficiata de catre preotii Ioan Mladin, Ion Marin si Victor Muresan, la care vor participa cu evlavie fiii satului.

In aceasta zi importanta pentru crestinii ortodocsi de pretutindeni, are loc a VIII-a editie a Zilei comunei Costesti  “La obarsie, la izvoare”. La evenimentul organizat in centrul comunei vor participa localnici, invitati si reprezentanti de seama ai localitatii. Manifestarile culturale vor debuta  la ora 9.00 cu expozitia la care se vor acorda premii :  Izvorul Tamaduirii , “Traditie, iconografie, spiritualitate” si cu Targul “Mestesugarii traditionali si produsele lor” . La orele 18.00 se va incheia targul mestesugarilor si va incepe Spectacolul folcloric cu invitati surpriza, urmand apoi Lansarea lampioanelor iar la finalul zilei, invitatii si localnicii vor lua parte la Cina festiva.

In cadrul festivitatii de deschidere vor lua cuvantul  primarul comunei Costesti, Toma Pestereanu si invitatii speciali.

Iata si mesajul primarului: “Este momentul sa ne intalnim, sa socializam si impreuna sa ne tamaduim sufletul de dor de oameni si locuri. Va asteptam cu mare drag! “.

Organizatorii acestui eveniment sunt: Primăria comunei Costeşti, Consiliul Local Costeşti, Asociatia Autentic Romanesc, Şcoala cu clasele I-VIII Costeşti, Biserica parohială Costeşti.

Asociatia Autentic Romanesc

One thought on “Guest-post – 10 mai 2013

  1. Pingback: “La obarsie, la izvoare” | Asociatia Autentic Romanesc

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !