Guest-post – 1 iunie – Pentru copii sau adulti?

An de an in preajma acestei zile se creeaza o oarecare isterie usor nejustificata, culmea, nu din partea celor la care te-ai astepta, si anume a micilor omuleti, ci din partea „celor mari”. Cu cat inaintam in varsta constietizam ca e macar o zi pe an cand nu ne deranjeaza sa ne consideram copii si imaturi si ne dorim foarte tare ca cineva sa se gandeasca sa ne faca un cadou, „doar si eu sunt copilul cuiva, nu?”

Astfel ca primii care se suna si se bombardeaza cu poze tag-uitoare pe Facebook cu „La multi ani de ziua copilului” sunt cei trecuti de eruptia primului cos in frunte.

1 iunie ar trebui considerata „Ziua internationala a Imaturizarii”, de ce nu? Mie una imi place imaginea unui barbat trecut de 30 ani, cu un usor inceput de chelie si burta de bere la purtator alintandu-se in fata nevestii ca e si ziua lui. Ba eu as merge mai departe si as numi aceasta zi ” Ziua Internationala a Recunoasterii Nivelului De Maturitate” – un fel Alcoolici Anonimi, varianta Imaturi Anonimi, cu o zi de dezlegare publica in care pot recunoaste ce sunt fara a fi blamati.


Este si cazul femeilor, bineinteles, care considera ca orice zi – fie a Copilului, a Independentei, a Planetei, a Gunoiului (daca o exista asa ceva) s.a.m.d., este un prilej numai bun de a-si mai cumpara o pereche draguta de pantofi pe care, din INTAMPLARE a zarit-o zilele trecute in vitrina din celalalt colt al orasului.

Pe scurt, desi nu recunoastem decat tacit cel putin o data pe an acest lucru, in fiecare dintre noi exista acolo undeva un copil ( si aici nu ma refer la femeile gravide sau canibali) care profita de orice prilej sa ne mai mute gandurile de la gri-ul obisnuitului de zi cu zi si sa ne umple sufletele cu multa multa culoare.

Asadar, LA MULTI ANI DE ZIUA COPILULUI! Am plecat, ma grabesc sa mai gasesc acea pereche de pantofi draguta!

Alina Iulia Furcoi

Comments

comments

One thought on “Guest-post – 1 iunie – Pentru copii sau adulti?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !