Guest-post – 1 Aprilie – păreri personale

Hei, Hei, HEEEI!!! Eu sunt Pishky, olteanca… după cum mulți au început să-mi spună… iar în articolul ăsta, găzduit de Emil, am să vă spun niște păreri personale despre 1 Aprilie.

1 Aprilie. Pentru mine e o zi ca oricare alta. N-are nimic special. De 1 Aprilie am mulți amici nășcuți și nu, chiar nu cred că au fost vreo păcăleală pentru părinții lor. De asemenea cunosc cupluri ce s-au căsătorit pe 1 Aprilie… nu cred nici că a lor căsătorie a fost vreo păcăleala, fiind și la bătrânețe împreună.

Știm cu toții că 1 Aprilie este ziua păcălelilor. Da, a păcălelilor stupide de cele mai multe ori. Pe 1 Aprilie toți fac glume tâmpite. Ok, știu am exagerat prin ”toți”, așa că mai coborâm o treaptă și spunem majoritatea.

Îmi amintesc cum de 1 Aprilie i-au legat șireturile unuia și-a dat bietul de el în nas… săracul. Îmi amintesc cum altuia i-au spus că a murit nu știu cine. Îmi amintesc cum unuia i-au aruncat mașina într-un râu și multe alte cretinități. Nu –mi amintesc în schimb nici o glumă fină, care să aibă un sfârșit frumos, plăcut.

Anu acesta de 1 Aprilie  chiar sunt curioasă ce o să se mai întâmple. Ce o să mai apară pe la TV. Și cu ce glume proaste o să ne întâmpine și Facebook-ul.

Pe mine, mulți au încercat să mă păcălească. Mulți au reușit când aveam doar câțiva anișori. Acum, trebuie să fii chiar prea prost să te lași păcălit, ori să nu știi ce-i adevărat și ce nu-i de 1 Aprilie. Nu știu cum sau de ce, dar eu îmi dau seama. Îmi dau seama când văd că cineva încearcă să mă păcălească, pentru că nu știu să-și controleze mimica feței și sunt foarte ușor de citit. E ușor să-ți dai seama când îi vezi bucuria pe față atunci când spune ceva de rău. E ușor să-ți dai seama când simți persoana de lângă tine victorioasă pentru ceva ce încă nu s-a întâmplat ori nu a obținut.

Bine, anu acesta de 1 Aprilie, chiar mai înainte cu câteva zile,  vremea ne-a tras cea mai mare țeapă. Ne-a păcălit ca pe proști. Cum a trecut iarna, au venit căldurile de 22 de grade. Da,da,da… aveți dreptate.. era normal să fie așa.. doar după iarnă vine primăvara, iar primăvara mercurul începe să urce în termometre. Da, dar după 22 de grade, cum e să te întâmpine peste 2 zile un termometru cu -3 grade iar afară fulgii de nea? Este, năucire curată!! EU una, nu mai știam de m-am întors în trecut sau nu. Nu mai știam de e martie-aprilie sau decembrie-ianuarie.

Se pare că lumea asta a schimbat până și vremea. A dat-o după ea, iar acum ne face glume proaste. Bine, nu zic. Pentru mine e cel mai frumos cadou, să văd zăpada primăvara… mi-ar plăcea să o văd și vara și toamna 🙂

De la mine, cam atât, că deja m-am lungit prea mult și nici cuvintele nu vor să mai țină cu mine. Și ele mă părăsesc, se ascund prin mintea-mi colțuroasă uneori.

See ya!!

One thought on “Guest-post – 1 Aprilie – păreri personale

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !