Greu cu scrisul de mana …

Greu cu scrisul de mana …

 

Sa ne intelegem: nu ii condamn pe cei care scriu de mana. Si eu mai fac asta din cand in cand. Merg pe la o conferinta si notez anumite idei. E firesc. Uneori am chef sa fac insemnari pe tableta/telefon, alteori le fac pe foaie. Nu judec pe nimeni, indiferent de alegere.

Ce mi se pare, insa, oribil, si tocmai am testat pe pielea mea acest lucru, este sa citesti scrisul de mana al altuia. Pe bune de nu compatimesc toti profesorii din lumea asta, indiferent de materia predata.

Mie imi e greu sa citesc chiar si scrisuri frumoase. Pur si simplu e obositor.

Am testat chestia asta la Gala Super-Blog 2016. Am primit o agenda de la Minerva, asa ca am zis s-o umplu cu impresiile celor prezenti la gala. Si am dat-o sa mearga din mana-n mana, pana a ajuns la aproape toata lumea (la ce va gandeati?).

Cel mai neinteligibil scris este al Andreei Vraja. Intrati aici sa vedeti CE A VRUT SA SPUNA POETUL :))

Si chiar daca am inteles toate scrisurile (cu exceptia a doua, pe unul in descifrasem partial, in cazul celuilalt am intrebat persoana in cauza, altfel nu aveam nicio sansa), pot spune ca toata operatiunea, desfasurata in 3 episoade, a fost una extrem de obositoare. Serios, cum poate un profesor, in special de generala ori de liceu, sa corecteze zeci si sute de lucrari in cateva zile?

Pe bune, eu as face ceva in aceasta privinta. Fie as face, cumva, sa poti scrie pe calculator (un calculator deconectat de la internet, unul pe care doar scrii), pe o tableta ceva. Habar n-am cum, ceva care sa faca oamenii sa NU mai scrie de mana.

Nu e scrisul meu. Al meu e mult mai urat.
Poza luata de aici.

Sa scrii pentru propriul UZ, notite, idei, alte alea, e perfect normal. Dar sa fie cineva nevoit sa-ti citeasca scrisul? De ce? Ce a facut rau in viata acel om?

E drept, psihologii aveau o paine de mancat studiind scrisul de mana. Acum ei pot studia doar semnaturile, care uneori induc in eroare.

Inteleg, partial, de ce unii profesori sunt atat de ciufuti. Pai dupa ce te strofoci sa intelegi scrisurile a 30 de oameni, normal ca esti suparat, enervat, obosit si parc-ai vrea sa te razbuni nitel macar pe o parte dintre ei.

Luata de aici

Exista, totusi, si profesori pe care nu-i plang. Niste persoane rele din nastere, care au fost pedepsite sa ajunga profesori. Pe ei nu-i plang, plang doar elevii (ori studentii) nevoiti sa-i suporte.

Totusi, intrebarea ramane: de ce in anul 2016 profesorul inca mai este nevoit sa descifreze scrisul de mana al elevului? De ce nu s-a strofocat nimeni sa rezolve aceasta problema?

Ah, si inca ceva: scrisul de mana cu adevarat urat este cel de pe tabla. Nu aia pe care scrii cu markerul, acolo inca scrii ok, ci aia pe care scrii cu creta. Oare va mai amintiti cat de urat scriati la tabla?

In incheiere, va zic doar atat: ganditi-va ca la cat de prost scriu pe blog si la cat de naspa arata, de obicei, blogurile mele, daca ar mai fi fost vorba si de un scris urat chiar nu m-ar mai fi citit nimeni. Asa ca noroc ca nu-s nevoit sa-mi etalez scrisul de mana aproape nicaieri 🙂 Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

ps: Legat de scrisul de mana, trebuie sa va povestesc ceva tare. In generala, aveam DE DEPARTE cel mai urat scris. Ma mandream, eram intr-un top. Nu conta in care. In liceu, insa, aveam concurenta, iar cel mai naspa lucru pe care l-am putut auzi in clasa a IX-a a fost ca scrisul meu este abia pe locul 3 la uratenie. Am suferit mai mult decat am suferit la orice nota de 2, 3 sau 4 (si erau destule)…

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !