Greu cu promovarea pe Google

Greu cu promovarea pe Google

 

De multe ori se spune despre specialistii in social-media ca fac ceea ce ar putea face multi. Ce mare lucru e sa postezi pe facebook? Ce mare lucru este sa administrezi un profil de intagram? Ce mare filosofie este sa bagi, din cand in cand, un boost post pe facebook?

Aici sunt, cumva, intre. Facebook-ul e simplu, desi are niste chestii destul de tricky. Le inveti, te obisnuiesti, dar nu le afli din prima. 

Personal, am facut ceva campanii, am tot bagat bani in Facebook. Am 8 pagini de administrat. Unii zic ca-i mult, unele posteaza foarte putin, marele meu dusman este timpul.

Hai sa vorbim acum despre  promovarea pe Google … Aici incep problemele. Si unele mari, din punctul meu de vedere.

Personal, am rugat 2 amice sa ma ajute sa pricep ad-words-ul. Am inteles ceva-ceva, desi inca-mi prind urechile. Mi se pare extrem de greu, ala nu e doar pentru amatori, precum sunt ads-urile de pe facebook.

A doua problema este ca 3 dintre blogurile mele sunt generaliste. Blogul generalist, ca pentru asta am vrut eu reclama, are marele defect de a avea prea multe cuvinte cheie pe el. Nisele merg bine, pot face oricand campanie pentru Cinemil ori pentru LaTeatru. Pe EmilCalinescu.eu ar fi, insa, foarte complicat. Oricum, n-ar fi simplu de facut o campanie.

Promovarea pe Google

Pentru a face in mod corect o promovare pe Google Adwords trebuie apelat la firme care se pricep. Sunt convins ca daca apelam la specialisti gaseau niste cuvinte cu care sa ma pot promova. Sunt convins ca reuseam sa cresc blogul.

Pe de alta parte, promovarea pe Google mi se pare a se adresa in special magazinelor si firmelor. Eu, ca blogger, sunt tot un intermediar. Eu ajut firmele, prin intermediul advertorialelor, sa se promoveze. Nu, nu sunt omul caruia sa-i fie rusine ca scrie asa ceva.

In plus, strict pentru acest blog, ce rost ar avea sa ma promovez cu un cuvant cheie, cand acel cuvant cheie oricum nu este baza? Cauta cineva BLOG PERSONAL? Sa zicem ca as deveni primul pe acest cuvant. M-ar ajuta cu ceva?

Altfel, magazinele online sunt, dupa mine, obligate sa apeleze la promovarea pe Google, pentru ca de multe ori am problema asta cu faptul ca vreau sa gasesc ceva si nu stiu cum sa caut.

Va dau un exemplu in acest sens: acum cateva seri (sa fie vreo 3) am vrut sa caut un sacou misto, casual. Vreau unul inflorat sau macar bine colorat (daca-i roz e perfect). Credeti ca am gasit? Am gasit, insa, vreo 3 modele care figurau in cautarile google dar nu mai erau la vanzare. Site-uri profesioniste, nu altceva.

Ca sa inchei subiectul, mai zic doar atat: ati vazut vreun blog personal, nu de companie, care sa apara in cautarile Google primul, ca fiind platit? Eu n-am vazut, ceea ce poate insemna fie ca nu e util pentru bloggeri, fie ca ar trebui sa fac asta pentru a fi primul, trend-setter.

In final, trebuie sa spun iarasi gluma aia pe care o spun de fiecare data. SEO = Search Emil Optimization. Da, cica mie nu mi-ar mai trebui promovare platita pe Google 😀

Cam atat despre promovarea pe Google. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !