Grecia si demnitatea. Syriza.

Grecia si demnitatea

 

Sunt absolut socat de ceea ce vad si aud prin presa in ultima perioada. Nu-mi dau seama daca oamenii chiar cred ce spun sau pur si simplu dau din gura la comanda.

Asadar, stirea care A SOCAT intreaga opinie publica (de la noi si nu numai) este cea care ne spune ca in Grecia a castigat alegerile … extrema stanga. Sa va zic care-s problemele mele, ce se zice incorect, ce NU se zice si ce se spune in mod VOIT gresit? Asadar:

Syriza Parliament

1. In Grecia exista un partid comunist. Intamplator, a participat si el la aceste alegeri, luand in jur de 5%. Din ceea ce stiu eu, comunistii reprezinta extrema stanga. Bineinteles, partidele comuniste au avut dintotdeauna o sustinere, explicita sau nu, din partea Rusiei.
Daca exista deja un partid comunist, putem vorbi de o Extrema Stanga in cazul Syriza? As avea mari dubii.

2. Pasok, partidul socialist care a guvernat atata timp, a luat in jur de 5%. Practic, s-au infruntat dreapta (partidul lui Samaras, aflat la putere) cu un NOU partid de stanga.
Acum stau si ma intreb: nu asta se dorea si in Romania? Un NOU partid de stanga, eventual al celor din Piata Universitatii, al celor care au slogan #UnitiSalvam. Apai Syriza FIX asta e. Au creat partid, a crescut, a facut o opozitie eficienta, partidul aflat la putere s-a erodat si, intr-un final, IN MOD DEMOCRATIC, a ajuns la putere. Ce este atat de ANORMAL in toata treaba asta?

3. Problema grecilor este, din punctul meu de vedere, mai simpla decat vor unii s-o arate si se reduce la un singur cuvant: DEMNITATE! Guvernul trecut a negociat IN GENUNCHI! Nemtii criticau nu doar GUVERNELE Greciei, ci si POPORUL grec per ansamblu. Iar cand zic NEMTII ma refer si la politicieni, si la presa, si la cetatenii simplu. De multe ori m-am intrebat cum s-or simti grecii cand sunt CALCATI IN PICIOARE constant de nemti? Care nemti, apropo, au mers ulterior in vacanta in Grecia. Iar grecul, dupa ce fusese umilit de nemti, trebuia sa le intinda covorul rosul si sa-i faca sa se simta foarte bine.

4. Problema Syriza este, de fapt, DEMNITATEA pe care o promit in raporturile cu ceilalti. Nu zic ca se vor tine neaparat de cuvant, sunt politicieni, se pot razgandi oricand. Spun doar ca asta au promis. Ei nu au spus niciodata ca NU VOR SA MAI PLATEASCA datoriile externe. Ei nu au spus niciodata ca VOR IESI din zona Euro (dimpotriva, Syriza a militat pentru RAMANEREA in zona Euro). Ei au spus ca vor discuta CU DEMNITATE! Da, Grecia trebuie sa isi decida SINGURA viitorul.

5. Testul abia acum urmeaza si este pentru toata lumea. Politicienii greci, proaspat alesi in functii, trebuie sa isi tina promisiunile. Sa vedem cum se vor materializa acestea. Pe romaneste: ce vor putea EFECTIV sa faca. Uniunea Europeana are si ea de dat un test: cate concesii face Greciei si ce semnal da altor state. Se poate discuta cu partide „nationaliste” sau statele care voteaza asemenea partide se auto-exclud din comunitate? Creditorii vor discuta din postura de STAPANI cu noii guvernanti greci sau isi vor inmuia tonul?
Apropo, putini recunosc, insa UE a avut nevoie de Grecia pentru a intra in UE si apoi in Euro, Germania A PROFITAT de pe urma acestei aderari, asa ca tot ce auzim la tv, cu neamtul harnic care-l plateste pe grecul lenes, este doar o POVESTE. Era sa zic de adormit copiii, dar nu lor le este adresata.

Syriza Tsipras

Grecia si demnitatea – o lectie pe care romanii ar trebui s-o invete. Iar daca aveti impresia ca toti romanii sunt impotriva Syriza va inselati. CriticAtac, o platforma de idei extrem de interesanta, sustine Syriza. Hai sa nu ne mai lasam manipulati si sa vedem adevarul. Sa ne bucuram si nu sa plangem ca tembelii pe umerii bietilor nemti care muncesc pentru puturosii Europei. Felicitari, Grecia! Capul sus! Salutari SYRIZIENE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Grecia si demnitatea. Syriza.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !